Auditie kinderen voor kerstvoorstelling Scrooge!

De volwassen spelers zijn al een tijdje aan het repeteren voor de kerstvoorstelling 2019 van Productiehuis Alphen. Nu zijn de kinderen aan de beurt om mee te gaan doen. De kinderaudities zijn op maandag 20 mei van 18.30 tot 21.00 uur in het theater van Parkvilla.

Productiehuis Alphen (PA) speelt dit jaar een eigen versie van A Christmas Carol van Charles Dickens. De voorstelling heet Scrooge! De tekst wordt geschreven door tekstschrijver Thirza Zellerer en regisseur Nancy Ubert. Het spel wordt afgewisseld met liedjes.

Scrooge!
Ebenezer Scrooge is de hoofdpersoon in A Christmas Carol. Deze gierigaard wordt op kerstdag met zijn gedrag geconfronteerd door de geesten van het verleden, het heden en de toekomst. De geesten leiden Scrooge door zijn leven en laten zien hoe het met hem afloopt als hij zijn leven niet betert. Natuurlijk is het eind goed al goed, want het is tenslotte kerst…

Kinderrollen
In Scrooge! is een grote rol weggelegd voor een jonge tiener (10-14 jaar), die Tiny Tim gaat spelen. Tim is het zieke kleine broertje (of als dat beter uitkomt: zusje) van Bob Cratchit, de boekhouder van de vrekkige Ebenezer Scrooge.
Kleinere rollen zijn er voor de weeskinderen. Deze kinderen vormen met z’n allen ook een koortje. Voor deze rollen is het nodig dat je behoorlijk kunt zingen.
Alle kinderrollen worden twee keer ingevuld.

Repetities verplicht
Voor het meedoen aan de kerstvoorstelling Scrooge! geldt een aantal voorwaarden. Er wordt veel toewijding gevraagd. Zo zijn alle repetities op elke dinsdagavond voor iedereen verplicht. In december moeten alle spelers de hele maand beschikbaar zijn en er zijn in oktober en november twee verplichte werkweekenden. In de officiële schoolvakanties zijn geen repetities. Het repetitieproces is zwaar, zowel voor de kinderen als voor hun familie.

Auditie kinderen
De auditie voor de kinderen is op maandag 20 mei van 18.30 tot 21.00 uur in het theater van Parkvilla, Park Rijnstroom, Alphen aan den Rijn. De auditie bestaat uit een opwarming, een workshop en een auditieronde.
De uiterste aanmeldingsdatum voor de kinderauditie is 17 mei. Auditanten krijgen na aanmelding een inschrijvings- en informatiepakket. Aanmelden graag via info@stichtingpa.nl onder vermelding van: kinderauditie Scrooge 2019.

Meer informatie over PA is te vinden op www.stichtingpa.nl


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Blog Sport vandaag 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen vandaag 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek vandaag 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige vandaag 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.