Popinitiatief van Initiatiefgroep de Speaker

De vijf initiatiefnemers die ‘door’ zijn, wordt gevraagd een herzien plan in te dienen, waarbij samenwerking wordt gestimuleerd. De jury kiest uit die plannen een winnaar, die zich uiteindelijk ook presenteert tijdens een raadsinformatiemarkt in januari,

Woensdag 21 november zijn vijf initiatiefnemers geïnformeerd dat zij samen een plan mogen uitwerken een nieuw initiatief voor popcultuur in Alphen aan den Rijn. De partij die gaat proefdraaien moet een combinatie in huis hebben van creativiteit, ondernemerschap én een solide bedrijfsvoering. 

De vijf initiatiefnemers die door gaan, zijn de volgenden:

- Ali Mousavi 
- Parkvilla/ Serious Music 
- Michel Mennen/ Initiatiefgroep de Speaker 
- Machiel van der Schoot/ Initiatiefgroep Poppodium Alphen 
- Hr. Rewijk, Egberts en Bakker

Lees hieronder de highlights van het plan van Initiatiefgroep de Speaker en reageer in de comments!

Missie
Stichting pop- en cultuur podium de Speaker is een organisatie zonder winstoogmerk die zorgt voor het beheer en de exploitatie van een poppodium in Alphen aan den Rijn.
De Speaker wil een plek creëren waar ruimte is voor pop en cultuur in de ruimste zin van het woord. Een podium waar muziek op een perfecte wijze kan worden beleefd door zowel bezoeker als muzikant.
De kerndienst van de Speaker is het aanbieden van pop en cultuur aan mensen in de leeftijdsgroep van 16 tot en met 35 jaar. Met een programmering dat gefocust is op het aansluiten op de vraag in de regio Alphen aan den Rijn zal de stichting zich uiteindelijk proberen te vestigen als provinciaal kernpodium.

Naast de reguliere programmering is er natuurlijk ook plaats voor andere doelgroepen, gerelateerd aan popcultuur. Daarnaast wil de speaker zich ook sterk richten op de ontwikkeling van artiesten. Door onder andere oefenruimtes, studio opnames en optredens aan te bieden aan nieuwe artiesten kunnen deze ervaring opdoen en zich verder ontwikkelen.

De Speaker is een organisatie die in de dagelijkse bedrijfsvoering veel gebruik maakt van vrijwillige arbeidskrachten. De bedrijfscultuur is in aard informeel en vooral gericht op een nauwe en informele samenwerking. Deze bedrijfscultuur straalt een ontspannen sfeer uit naar de bezoekers en dit draagt bij aan een positief imago.

Programma
In de programmering van De Speaker wordt veel aandacht besteed aan live muziek; zo zullen wij wekelijks een ''groter'' live optreden verzorgen en zullen wij daarnaast vanaf het moment dat wij starten minimaal 2 dagen per maand een live programma aanbieden met regionaal en lokaal startend talent, en hopen wij hier op termijn wekelijks een dag aan te kunnen besteden. Verder willen wij ook dance events aanbieden. Dit zal gaan om 1 avond per week. 

Tot slot willen wij ook weer een dagelijks geopend café realiseren. Hier willen wij onder andere startende dj's de ruimte geven om ervaring op te doen met professionele apparatuur

Naast dit evenementen programma willen wij ook cursussen aanbieden. Dit kan gaan om cursussen met een instrument voor zowel gevorderden als geïnteresseerden, cursussen om als artiest om te kunnen gaan met professionele apparatuur tot zelfs om een dans clinics aan toe.

Thuisbasis voor bands
Ook willen wij een solide thuisbasis voor lokale bands en artiesten gaan vormen. Een tijd terug is er een burgerinitiatief geweest om een thuisbasis voor bands te creëren. helaas is hier niet veel van terecht gekomen, en na de sluiting van Het Kasteel, en daarmee tevens een drietal oefenruimtes is er voor bands en andere artiesten een gigantisch tekort aan oefenruimtes en ontwikkelingsmogelijkheden ontstaan. 

De Speaker wil een viertal oefenruimtes beschikbaar stellen, een professionele in-house studio realiseren en met de optredens voor beginnend talent bands en andere artiesten op alle mogelijke vlakken ondersteunen en begeleiden. Op deze manier kunnen wij een ware thuisbasis creëren voor artiesten en kunnen zij hier veel ervaring op doen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek gisteren 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement gisteren 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie gisteren 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk gisteren 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!