Herfstvakantie van 15 t/m 27 oktober in Archeon

Tijdens de herfstvakantie, 15 t/m 27 oktober, heerst de herfst in Archeon. Terwijl het buiten regent en stormt, wordt er binnen hard gewerkt. Maar er is meer aan de hand, het is een magische en spookachtige tijd in het Middeleeuwse Gravendam.

Heel de stad staat in het teken van Magie en Tovenarij. In de Middeleeuwen was het heel gewoon om naar de Chirurgijn (de dokter) te gaan voor een zalfje of drankje, maar je kon ook een magisch amulet tegen ziekte of ongeluk halen op de markt. Voor hen die een beetje op willen warmen kan men gaan leren zwaardvechten of boogschieten, of je kruipt naast de haard om te leren schrijven met een ganzenveer. In de Romeinse tijd zijn de echte legionairs niet bang voor een beetje kou en aan t eind van de dag zullen de gladiatoren dan ook aantreden voor een spetterend gladiatorengevecht!

Magische Kolen en Erts
26 en 27 oktober staat Archeon in het teken van Kolen, Erts en Staal. Het geluid van de hamer op het aambeeld weerklinkt door heel het park, er worden demonstraties tin- en bronsgieten gegeven en zelfs de houtskool wordt op authentieke wijze gemaakt. Ambachten vol vuur en passie, ideaal voor een herfstdag erop uit!

Griezelen in Archeon
op 18, 19, 25 en 26 oktober is het griezelen geblazen in Archeon. Het park is ’s avonds geopend tot 21.00 uur en begint met een speciale uilenshow in de middeleeuwen. In alle huizen brandt een vuurtje, maar er is iets gruwelijks gebeurd – de rijkste man van de stad is vermoord! Iedereen is verdacht, inclusief de bezoekers van Gravendam. In de Middeleeuwse stad heeft iedereen het er over, de bezoekers zullen zelf op onderzoek uit moeten gaan om de ware toedracht te achterhalen.

Maar ga niet te ver van het pad tijdens deze duistere en magische avonden, want wie weet wat er in het donker schuilt. Bij het flikkerende licht van kaarsen en vuurtjes kunnen bezoekers het Archeon verkennen en ontdekken wat er schuilt in de oude huizen en achter donkere struiken. Leuk voor jong en oud, maar vooral voor hen die zich niet makkelijk bang laten maken.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Overige vandaag 17:43

Prachtige samenwerking Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn

Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn hebben afgesproken dat in het Brugwachtershuisje bij de Alphense Brug nieuwe kadopakketjes worden verkocht. Daarin speciale meelproducten van de Molen, aangevuld met enkele leuke dingen, zoals bijvoorbeeld een garde, een mini taartvorm, een mini deegrollertje, stroop, Hollandse snoep of theedoek etc.

Politiek vandaag 16:51

Gemeente gaat begrijpelijk communiceren

Donderdag 28 maart heeft wethouder Gert van den Ham de Direct Duidelijk Deal ondertekend. De deal is onderdeel van de landelijke campagne Direct Duidelijk. Doel is dat alle overheden, dus ook alle gemeenten, duidelijke informatie geven aan hun inwoners.

Calamiteiten vandaag 13:46

Paard gered nadat het te water raakte langs de Compierekade

Donderdag 28 maart, aan het begin van de middag, heeft zich een incident voorgedaan langs de Compierekade in de Rietveldse polder, waarbij een paard te water is geraakt. De lokale brandweer werd gealarmeerd en kwam snel ter plaatse om het dier te redden.

Advertorial Horeca-arrangementen vandaag 13:20

Geniet van een compleet avondje uit met het Diner & Film arrangement!

Wie houdt er nu niet van een etentje gevolgd door een avondje naar de bioscoop? Want zeg nou zelf, een etentje en de bioscoop gaan toch altijd lekker samen?! Of je nu met je vriend(in), broer, zus, moeder of opa komt of toch liever alleen geniet, dit is het perfecte arrangement voor een compleet avondje uit. Voor €42,50 per persoon kun je genieten van een 3-gangenmenu bij De Beren Alphen aan den Rijn met een bioscoopvoucher voor een film naar keuze.

Verkeer en vervoer vandaag 12:09

Meer verkeersdrukte verwacht vanwege het paasweekend

Met het paasweekend in het vooruitzicht wordt verwacht dat zowel vandaag als het komende weekend drukker zullen zijn op de wegen dan normaal. Vooral op donderdag 28 maart moeten weggebruikers rekening houden met een vroege en drukke avondspits.