De Dyck heeft Het Beste Gerecht op Culinair Alphen
De tweede dag van Culinair Alphen stond vooral in het teken van de verkiezing van Het Beste Gerecht. Direct na de opening om 16.00 uur lieten de chef-koks tijdens een 'rondje langs de velden' aan het mediateam van Culinair Alphen al weten dat ze er volop
Gegrilde grietfilet
Net als vorig jaar vond de jurering live voor het podium plaats. Rond de klok van 19.30 uur mocht Kyoto als eerste een sushi menu opdienen, waarna de overige deelnemers met hun inzending volgden. Nadat de vijf connaisseurs alle gerechten hadden geproefd en voor het publiek hadden becommentarieerd, volgde een juryberaad voordat de juryvoorzitter tegen 21.00 uur de uitslag bekendmaakte. De Schaapskooi werd derde met de uiterst smakelijke Hot Dog en Grand Café Eight eindigde als tweede met de Canadese Kreeft. De hoofdprijs was echter voor Culinair Alphen-debutant De Dyck. De gegrilde grietfilet met flespompoen en een saus van eekhoorntjesbrood, gecreëerd door chef-kok Stephan Möllers en zijn brigade, had het culinaire jurykwintet het meest bekoord.
Voetjes van de vloer
Voordat de jurering van Het Beste Gerecht van start ging, waren de vele sponsoren tijdens een drukbezochte sponsorbijeenkomst door Culinair Alphen-voorzitter Robert Jan Stoop bedankt voor hun onmisbare bijdrage. Na de verkiezing van Het Beste Gerecht was het podium voor de Belgische band Cookies and Cream, die de spreekwoordelijke voetjes uitstekend van de vloer wist te krijgen. Rond middernacht werden de poorten van Park Rijnstroom gesloten. Op zaterdag 30 augustus start Culinair Alphen om 14.00 uur en gaat het feest door tot 24.00 uur. Op zondag, de slotdag van het lekkerste evenement van de regio, zijn de bezoekers vanaf 13.00 uur van harte welkom. Culinair Alphen sluit dan om 20.00 uur.