Lunchdiner voor Alphen d'HuZes

Stichting Alphen d'HuZes telt inmiddels 57 deelnemers, die op 4 juni aanstaande wandelend, hardlopend of fietsend de Alpe d'Huez zullen gaan beklimmen om zoveel mogelijk geld bijeen te brengen voor onderzoek naar de ziekte kanker. Wat eind september vorig jaar startte als een idee heeft inmiddels echt hele grote vormen aan genomen. Het stichtingsbestuur bestaande uit Cor Jongejan (voorzitter), Bart Olders (penningmeester) en Dorine Dinkelaar (secretariaat) is trots op het grote aantal Alphense deelnemers.

Samen strijden voor genezingInmiddels is door persoonlijke acties al een geld bedrag van meer dan € 40.000,= bijeengebracht, maar de ambities van stichtingsbestuur en deelnemers liggen veel hoger. Op zondag 1 februari 2015 organiseert Italiaans restaurant Dolce Vita aan het Rijnplein 15 een echt "Alphen d'HuZes" lunchdiner. Om 12:30 uur gaan onze deuren open voor 80 deelnemers. Stefano Fanunza maakt deel uit van de organisatie, 'het is veel werk maar zo dankbaar.' We gaan echt drie heerlijke gerechten maken in de 3 mooiste bochten die Alpe d'Huez kent. Samen met heerlijke wijnen en koffie toch gaan we gasten verwennen. De  bekende, inmiddels overleden Italiaanse wielrenner Pantani heeft nog altijd de snelste beklimming ooit op zijn naam staan, glimlacht Stefano. De opbrengsten van dit diner gaan naar teamleden van "Alphen d'HuZes" aldus Stefano.

Stichtingsbestuur en vrijwilligers in de bedieningHet stichtingsbestuur en vrijwilligers (deelnemers) zullen deze middag in de bediening zitten en helpen met de voorbereidingen om de kosten zo laag mogelijk te houden. Toob Alers lid van de werkgroep is enthousiast; "Het is mooi om te zien hoe fietscoach Richard Cremers de fietser in een speciale facebookgroep ondersteunt, helpt, adviseert maar ook daadwerkelijk traint!" Ook ErnstJan Bos die met 10 wandelaars flink aan het trainen is, is dezelfde mening toegedaan. "De saamhorigheid is groot" we zijn met 57 man één grote familie aan het worden.

De proloog 18 april op het RijnpleinHet lunchdiner is de opmaat naar veel activiteiten, die team 'Alphen d'HuZes' tot 4 juni onderneemt. Voor € 47,50 p.p. heb je echt een fantastische middag. De eerste 30 couverts zijn inmiddels gereserveerd. Op zaterdag 18 april organiseert team Alphen d'HuZes 'de Proloog' op het Rijnplein. Een groots evenement, waarin we inwoners van Alphen aan den Rijn zullen laten zien wat er 04 juni in Frankrijk gepresteerd wordt. Toob Alers heeft inmiddels de toezegging ontvangen van Maarten Peters en Margriet Eshuis, die 18 april op het Rijnplein tijdens 'de Proloog' een optreden zullen geven. Maar er is veel meer wat op de rol staat, maar dat wil ik nog even geheim houden.

Reserveringen voor het Lunchdiner kunt u doen op telefoonnummer 0172 49 55 96 of mailen naar info@dolcevita.nl


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Theater gisteren 16:57

Een laatste staande ovatie voor Van de Veerdonk!

Het is jammer maar waar. Mark van de Veerdonk, de virtuoze cabaretier uit Brabant, maakt zich klaar om zijn carrière in de schijnwerpers af te sluiten. Na bijna 40 jaar op de planken, waarin hij het publiek trakteerde op 17 briljante cabaretprogramma's, vindt hij het tijd voor een nieuwe uitdaging. "Herenkapper in Boekel, astronaut, filemelder op Schiermonnikoog. Ik zie wel," grapt hij.

Rechtszaak gisteren 15:40

Man krijgt werkstraf voor smokkelen hasj in Alphense gevangenis

Een 21-jarige man uit Schiedam is door de rechter in Den Haag veroordeeld tot een werkstraf van veertig uur voor het binnensmokkelen van hasj in de Penitentiaire Inrichting in Alphen aan den Rijn. De veroordeling volgde op een incident tijdens het bezoekuur, waarbij de man iets aan een gedetineerde overhandigde. Een oplettende bewaker merkte het verdachte gedrag op, wat leidde tot de ontdekking van het smokkelwaar.

Maatschappelijk gisteren 11:49

Praxis Alphen aan den Rijn schenkt hout voor Stadstuin De Schittering

Op 10 maart werd Stichting Help Anders aangenaam verrast door een gulle donatie van hout door Praxis Alphen aan den Rijn. Het ging om kromme delen die niet meer verkocht konden worden, maar die nu zijn omgetoverd tot een prachtige bank voor stadstuin De Schittering, gelegen in de Edelstenenbuurt.

Verkeer en vervoer gisteren 10:35

NS zet treinen zaterdag paar minuten stil uit protest tegen geweld

In reactie op toenemend geweld tegen NS-personeel zal de Nederlandse Spoorwegen op zaterdagavond om 22:30 uur alle treindiensten drie minuten lang stilzetten. Dit besluit volgt op een ernstig incident afgelopen weekend, waarbij een conducteur in een dubbeldekkertrein werd mishandeld.