Nieuws

« Vorige - Volgende »

Hoitink en Spies onthullen gerestaureerde VW Kever

24 februari 2015 - 15:37  •  Marvin Kuipers  •  reacties

Hoitink en Spies onthullen gerestaureerde VW Kever

Alphen aan den Rijn - De Oude Stomp is een activiteitencentrum waar veteranen – ook veteranen met PTSS of vergelijkbare klachten - elkaar kunnen ontmoeten. Maar wat het centrum uniek maakt in veteranenland, is de mogelijkheid voor dagbesteding. Als ze dat willen, kunnen veteranen met elkaar werken in de autospuiterij en auto’s restaureren. Maar men kan ook schilderen, modelbouwen of beeldhouwen. Voor bijeenkomsten en andere activiteiten is er een soort huiskamer en een vergaderzaal.

Met vallen en opstaanIn de vergaderzaal wordt een presentatie gegeven over De Oude Stomp compleet met reportage van de regionale televisiezender Alphen Stad TV. ‘Vallen is geen falen, niet meer opstaan wel’ is de indringende spreuk aan het eind van de presentatie.

Aansluitend is er alle tijd voor het verhaal van een van de ‘vaste gasten’ van De Oude Stomp, veteraan E. De burgemeester en IGK luisteren bewogen naar het verhaal van deze veteraan. Volgens E. heeft hij heel veel te danken aan de facilliteiten en opzet van De Oude Stomp (dagbesteding). Zijn collega’s knikken instemmend. Hij heeft het gered, mede dankzij het activiteitencentrum waar hij begrepen wordt als hij het wel eens moeilijk heeft en zichzelf weer heeft leren waarderen.

OnthullendTijdens het bezoek wordt een VW Kever onthuld. De veteranen van De Oude Stomp kijken zwijgend maar trots toe hoe de burgemeester en IGK de geheel gerestaureerde klassieker onthullen.

Een bijzonder moment...De auto werd ooit als compleet wrak binnen gebracht en symboliseert de inzet van de veteranen. Beginnen vanaf de bodem en met heel veel geduld iets opbouwen.

Centrum De Oude Stomp staat open voor alle veteranen, actief dienende militairen en hun thuisfront.

Fotograaf: Josh Walet
Theater Castellum