Nieuws

« Vorige - Volgende »

Een klein hartje, een groot gebaar…

11 april 2015 - 13:45  •  Marvin Kuipers  •  reacties

Een klein hartje, een groot gebaar…

Alphen aan den Rijn - Deze woorden verbinden de vrouwen en mannen die deelnamen aan de ‘ride out’ van afgelopen zaterdag voor het goede doel. De stoet van zo’n 60 motoren vertrok vanaf veteranenactiviteitencentrum De Oude Stomp in Alphen aan den Rijn naar eindpunt Culemborg. Naar de sponsor van de rit, Motortrailerverhuur Culemborg. En het goede doel? Dat was De Oude Stomp.

Ride Out is het initiatief van één man, Arnold, en streeft ernaar om minstens 10 keer per jaar iemand of meerdere mensen een fijne, blije en fantastische dag te geven.  Zowel door eigen ride outs als door mee te rijden met anderen. “We organiseren een ride out voor een goed doel”, aldus organisator Arnold. “Dat kan zijn voor een groep gehandicapten die we op de motor meenemen. Of voor een ander goed doel, waar we met zijn allen achter staan.  Kijk maar eens op onze website” (www.rideout.nl - MK). “En we vinden dit activiteitencentrum, dat zoveel goeds doet voor de veteranen, een heel goed doel!” Arnold organiseerde deze ride out samen met veteraan Remy, een van de beheerders van De Oude Stomp.

Veel van de deelnemers aan de tocht waren dan ook veteranen. Er ontstond voor De Oude Stomp dan ook een soort reünie van oudgedienden. Na een paar koppen koffie en een tompouce met het logo van de sponsor en het uitwisselen van de nodige spannende verhalen, werden de motoren gestart en gingen de deelnemers op weg naar  Culemborg.

 “Wij zijn heel blij met deze actie en donaties”, aldus een van de bestuursleden van De Oude Stomp. “Wij kunnen het geld goed gebruiken voor de dagbesteding, die wij veteranen bieden. Juist deze dagbesteding maakt ons een uniek centrum. Juist deze dagbesteding is van groot belang voor een deel van de veteranen. Maar ook voor een kop koffie en je verhaal zijn we er, hoor!”

De Oude Stomp is een activiteitencentrum voor veteranen, actief dienende militairen en hun thuisfront.

Fotograaf: Josh Walet
Zorgtalent