Ingrid Schouten is de Alphense Maestro van 2015

Ingrid Schouten is zaterdag 23 mei op het Rijnplein door een deskundig jurytrio en het Fanfare Promotie Orkest uitgeroepen tot Alphense Maestro 2015. De Alphense zelfstandig commercieel adviseur en voorzitter van serviceclub Kiwanis Rijn & Gouwe nam het in de finale op tegen de altijd goedlachse Janny van Wijngaarden (die derde werd) en een zelfbewust dirigerende Bart van Riessen uit Zwammerdam. Het drietal kwam in de finale dankzij het aantal stemmen, dat uitgebracht was door de ruim 40 orkestleden van het FPO.

Het optreden van de overige zeven deelnemers bleef beperkt tot de eerste ronde, waarin alle dirigenten uit vier nummers (Happy, I Feel Good, Toreador Song en I’ve Got The Music In Me) konden kiezen. Desalniettemin hadden wethouder Michel du Chatinier, CDA-fractievoorzitter Marjon Verkleij, huisarts in ruste Joep van Buuren uit Koudekerk, restaurateur Stefano Fanunza (Ristorante Dolce Vita), Sander de Nie (MAX), Machiel van der Schoot (Alphens.nl) en Boskoper Fred Noorlander van Grand Café De Hoek ook bijzonder genoten van hun optreden als dirigent. 

Aangenaam verrast
De finalisten moesten in de beslissende krachtmeting hun artistieke vertolking van de Sabeldans van de Armeense componist Aram Katsjatoerian op het orkest overbrengen. De jury - bestaande uit dirigent Joop Nijholt, theaterdirecteur Tineke Maas en muziekdocente Ingrid Slangen - bleek aangenaam verrast te zijn door het niveau van de drie amateur-dirigenten. Het laatste woord was echter net als in de eerste ronde aan het orkest, waar Alphense Maestro 2014 Daniël Huibers als gastmusicus deel van uitmaakte. Rob Buisman, de enthousiaste presentator die de optredens vakkundig aan elkaar praatte en de spanning bij de prijsuitreiking tot het hoogtepunt opvoerde, maakte uiteindelijk bekend dat een dolblije Ingrid Schouten de felbegeerde trofee mee naar huis mocht nemen. Daarna mochten passanten uit het ruim opgekomen publiek ook nog op de dirigentenbok plaatsnemen.

Het Fanfare Promotie Orkest sloot het geslaagde evenement - onder leiding van de eigen dirigent Luciënne de Valk - in stijl af met een openluchtconcert, dat eens temeer duidelijk maakte dat het FPO in staat is tot bijzondere muzikale hoogstandjes.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winkelen gisteren 17:11

End of season sale bij Mountain Lifestyle - Hoge korting op nieuwste collecties

Scoor deze zondag alvast je nieuwe wintersportoutfit voor het nieuwe wintersportseizoen tijdens de end of season sale bij Mountain Lifestyle! De beurs vindt zondag 28 april tussen 12:00 en 17:00 uur plaats bij wintersportkledingwinkel Mountain Lifestyle te Alphen aan den Rijn. De kortingen lopen op tot 80% dus het is de ultieme mogelijkheid om te komen shoppen voor je gave wintersport outfit!

Politiek gisteren 15:53

Meer en betere busverbindingen via Qbuzz

Qbuzz neemt de busconcessie van Arriva over. Dit betekent dat er vanaf 2025 bussen van Qbuzz zullen rijden. De vervoerder heeft een nieuw vervoerplan voor 2025 gepresenteerd met aanzienlijke verbeteringen voor Alphen aan den Rijn en de regio. Het gaat daarbij vooral om beter en regelmatiger vervoer, ook ’s nachts en in het weekend.

Sport gisteren 14:38

Nieuwe Sloot tennisster Diede de Groot wint Oscar voor sport

Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft de felbegeerde Oscar voor 'Sporter van het Jaar met een beperking' gewonnen. De Groot was al eerder was genomineerd, maar heeft nu eindelijk de erkenning gekregen voor haar prestaties door middel van een Oscar.

Advertorial Beauty en verzorging gisteren 13:19

Ontdek de persoonlijke aanpak van Complete Skincare!

Bij Complete Skincare begrijpen ze dat je huid voortdurend verandert en daarom geloven ze niet in standaardbehandelingen. “Onze aanpak is gebaseerd op je unieke huidconditie die bij elk bezoek kan verschillen”, vertelt Madeline, eigenaresse van Complete Skincare. Ben jij benieuwd naar de persoonlijke benadering? Lees verder om meer te ontdekken over de unieke behandelmethode van Complete Skincare.

Politie en handhaving gisteren 10:40

Jonge dieven betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn

Op zaterdagmiddag 20 april werd een winkeldief op heterdaad betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn. De politie werd rond 13:30 uur gealarmeerd nadat het winkelpersoneel knipgeluiden uit een pashokje had gehoord. Bij onderzoek bleek dat twee jongemannen diefstallabels van kleding aan het verwijderen waren.