Buitenspeeldag in Alphen op woensdag 2 september

Trek je stoute schoenen aan en kom op 2 september buitenspelen in Alphen aan den Rijn!

Buiten gebeurt het deze zomer! Tijdens de Buitenspeeldag op 2 september van 14 tot 17 uur op het speelveld bij de Prisma School (Boterbloemweg) in Alphen aan den Rijn. Zorg en Zekerheid, Jongeren op Gezond Gewicht Alphen aan den Rijn, de Buurtsportcoaches van Sportspectrum en Voetbalschool de Scorende Jongens organiseren deze dag samen gratis buitenspeelactiviteiten.

Op 2 september is het speelveld aan de Boterbloemweg omgetoverd tot een groot speelveld met diverse doe-spellen. Van urban free running, pannavoetbal, kettingtikkertje, touwtrekken tot touwtjespringen. Voor ieder wat wils. Bij elk spel
ontvangen de kinderen een stempel. Een volle stempelkaart geeft prijs én kans om een uitje voor het hele gezin naar Naturalis, Archeon, Duinrell of Corpus te winnen.

Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) Alphen aan den Rijn heeft als doel om kinderen en ouders bewust te maken van het belang van gezond eten en gezond leven. Dit vertaalt zich in de praktijk naar o.a. het stimuleren van water drinken in plaats van enkel zoete sappen en frisdranken en het eten van groenten en fruit in plaats van junkfood. Daarnaast motiveert en enthousiasmeert JOGG kinderen en ouders om meer in beweging te komen, weg van de tv of computer. Met deze buitenspeeldag brengt JOGG kinderen en ouders letterlijk in beweging.

Ook Zorg en Zekerheid is voorstander van het meer laten bewegen van kinderen en organiseert daarom deze zomer een reeks buitenspeeldagen. Jan Kroes, divisiemanager Zorg bij Zorg en Zekerheid: "Bewegen is belangrijk om gezond te blijven en een goede motoriek te ontwikkelen. Maar ook het aangaan van sociale contacten is belangrijk tijdens het spelen. We horen echter dat steeds meer kinderen door de rol van TV, computers en tablets te weinig buitenspelen. Reden voor ons om ook deze zomer een zevental buitenspeeldagen te
organiseren."

De Buitenspeeldag is gratis voor alle kinderen, ouders, opa’s en oma’s etc. De locatie is het speelveld bij de Prisma School aan de Boterbloemweg. De activiteiten vinden plaats van 14 tot 17 uur.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 11:49

Rijschool Toppie zoekt gedreven rij-instructeurs voor hun team

Rijschool Toppie, een rijschool in Alphen aan den Rijn, is op zoek naar enthousiaste rij-instructeurs om hun team te versterken. Het behalen van een rijbewijs is een belangrijke mijlpaal in het leven van velen, en Rijschool Toppie streeft ernaar om dit moment voor hun leerlingen onvergetelijk te maken door hoogwaardige begeleiding te bieden.

Feestdagen vandaag 10:01

Bekijk hier alle activiteiten voor Koningsdag 2024!

Dit weekend viert heel Nederland de verjaardag van de koning, en ook in Alphen aan den Rijn belooft het een feestelijke dag te worden! Benieuwd naar wat jij kunt doen zaterdag? Lees snel verder!

Advertorial Evenementen vandaag 09:07

Word vriend van het Bevrijdingsfestival

Het is bijna zover. Op 5 mei vieren we onze vrijheid met het gratis Bevrijdingsfestival in het centrum van Alphen. Vind jij het belangrijk om elk jaar stil te blijven staan bij onze vrijheid? En houd je ook van een feestje? Word dan Vriend van het Bevrijdingsfestival en doneer eenmalig een bedrag naar keuze.

Advertorial Sport gisteren 17:43

D.O.S. viert groot succes met Clubkampioenschap

Op zondag 21 april kwamen de schijnwerpers te staan op de turntalenten van Gymnastiekvereniging D.O.S. Alphen aan den Rijn tijdens het Clubkampioenschap voor recreatieve turners en turnsters. Met een deelname van 155 enthousiaste leden, waarvan velen voor het eerst deelnamen aan een wedstrijd, was het een sportieve en gezellige dag.

Politiek gisteren 16:22

Gemeentelijke erepenning voor Museumpark Archeon

Tijdens een feestelijke Limesbijeenkomst is woensdag 24 april de gemeentelijke erepenning door burgemeester Liesbeth Spies uitgereikt aan Museumpark Archeon. Het museum krijgt de penning voor verdiensten voor gemeente Alphen aan den Rijn op het gebied van educatie, cultuurbehoud, toerisme, sociale betrokkenheid en werkgelegenheid.