Peter Batelaan kookt tijdens de Oktoberfeesten
De Alphense Oktoberfeesten – dit jaar voor het eerst georganiseerd door Stichting Culinair Alphen - zouden niet compleet zijn zonder heerlijke gerechten, het beste bier en de heerlijkste wijn. Op 16 en 17 oktober kunnen de Oktoberfeestgangers genieten van de kookkunsten van Peter Batelaan. Hij is namelijk de Alphense chefkok die twee dagen lang de gerechten zal gaan bereiden voor de bezoekers.
Traditioneel met culinair tintje
Brezel mit Krauterbutter und Griebefett, Flammkuchen, Raucherlachs mit Meerrettich, Bratwurst mit Sauerkraut und Halb Hagn mit Bratkartoffeln; een greep uit de menukaart die Peter Batelaan heeft samengesteld voor dit unieke feest in Alphen aan den Rijn. Voor ieder wat wils, en allemaal bereid op de manier die we kennen van de chefkok van Mangerie de Zeeger en pop-up restaurant Batelaan. Peter vertelt: “Toen ik hoorde over de plannen van Culinair Alphen om Oktoberfeesten te gaan organiseren, dacht ik gelijk ‘daar wil ik bij zijn met Mangerie de Zeeger!’. Nu oktober nadert zijn we druk bezig met de voorbereidingen om tijdens de Oktoberfeesten de perfecte Duitse gerechten te serveren met een culinair tintje, het wordt een feest!"
Diverse soorten bier en wijn
Een oktoberfeest zou geen oktoberfeest zijn, als er niet voldoende soorten bier te proeven zouden zijn. De organisatie heeft gekozen voor het merk Veltins. Zo kun je genieten van Veltins Grevensteiner (amberbier), Radler, Weisse en natuurlijk gewoon Pilsener. Geen bierliefhebber? Niet getreurd. Wijnbar&Zo staat garant voor diverse soorten goede wijnen.
Nog geen kaartje?
Loopt het water je in de mond? Er zijn nog tickets zijn verkrijgbaar voor vrijdag 16 en zaterdag 17 oktober. Deze kunnen online gekocht worden op www.culinairalphen.com.
Blijf op de hoogte
Op de hoogte blijven van het programma en de laatste updates? Like de Facebookpagina van Culinair Alphen. Of neem een kijkje op www.culinairalphen.com/oktoberfeesten