Nieuws

« Vorige - Volgende »

En-na-laatste Kunstmarkt van seizoen op Rijnplein

31 augustus 2015 - 10:20  •  reacties

En-na-laatste Kunstmarkt van seizoen op Rijnplein

Alphen aan den Rijn -

Stencil Art Prize finalisten
Mark Koelewijn (Murk) heeft samen met Renske van Vliet-Koster (RenNL) al meerder keren deelgenomen aan de Alphense kunstmarkten. Iedere keer weer met een prachtig ingerichte kraam en krachtig werk. Nu zitten beiden in de finale van de Australische Stencil Art Prize 2015. Het werk van Mark Koelewijn is op de kunstmarkt van zondag 6 september te zien en Renske van Vliet-Koster doet mee met de laatste kunstmarkt van dit seizoen op 19 september.

Kinderkunst
Kinderen kunnen zelf kunst maken aan de experimenteer tafel in de kraam van de Alphense kunstmarkten. Dit keer maken we een Street-art kunstwerk en gebruiken daarvoor allerlei dingen van de straat. We speuren naar straatgeluiden, straatmeubilair, bomen en planten, dieren en mensen. De workshops zijn doorlopend en gratis.

Vierde voorronde publieksprijs
Tijdens de markt kan het publiek een stem uitbrengen op één van de deelnemende kunstenaars. Door te stemmen maak je kans op een origineel kunstwerk. De winnaar van de publieksprijs wordt bekend gemaakt tijdens de Uitmarkt op 19 september. De winnende kunstenaar exposeert een maand lang in een winkel naar keuze in het centrum van Alphen aan den Rijn. Het publiek stemde de vorige keer op kunstenaar Yvonne van Renssen.

De Fabulous Housewives treden op
Muziek wordt op 6 september verzorgd door de Fabulous Housewives. Lekkere easy listening muziek tot rock in een akoestisch jasje. De Fabulous Housewives spelen doorlopend op verschillende plekken op het Rijnplein tussen 12.30 en 17.00.

Data kunstmarkten
De kunstmarkten zijn dit jaar gekoppeld aan de koopzondagen in het centrum; iedere eerste zondag van de maand. De eerstvolgende kunstmarkt vindt plaats op het Rijnplein op 6 september en de laatste kunstmarkt van dit seizoen is op zaterdag 19 september tegelijk met de Uitmarkt. Er zijn nog een paar plekken beschikbaar. Aanmelden: heleen@naterop.nl.

Fotograaf: Josh Walet
Markt
Rijnplein.'
Rijnplein

Het hart van Alphen aan den Rijn.

06-09-2015 tot 06-09-2015 - De Alphense Kunstmarkten.'
06-09-2015 tot 06-09-2015 - De Alphense Kunstmarkten

Ook deze maand weer op het Rijnplein!