Op de banken bij de Culinair Alphen Oktoberfeesten

De eerste Culinair Alphen Oktoberfeesten die afgelopen weekend plaatsvonden in de Rijnstreekhal, kunnen een groot succes genoemd worden. Twee avonden lang stonden zo’n 2.000 bezoekers op de banken en ging het dak er af.

Lederhosen en Dirndl’s
Het publiek was vrijwel zonder uitzondering geheel in stijl gekleed: Ruitjesbloezen, lederhosen, dirndl’s, hoedjes, bretels en vlechten vulden de Rijnstreekhal. Ook die was trouwens prachtig aangekleed en niet meer te herkennen: wit met blauwe doeken, kroonluchters, houten bars en lange tafels met banken vulden de ruimte. Het publiek waande zich echt in München en was verrast door de schitterende aankleding.

1e vat
Het 1e vat werd vrijdagavond traditioneel ‘aangeslagen’ door burgemeester Liesbeth Spies. Zij had hier drie slagen voor nodig. Daarna volgende een proost met de voorzitter van Stichting Culinair Alphen John Vermeer, onder begeleiding van ‘Ein Prosit’ door de speakers. Op dat moment kon het feest echt beginnen! Op zaterdagavond was de eer aan Prins Cascar L van De Cascarvieten, samen met zijn page en hofmaarschalk.

Entertainment
2 dagen lang stond het podium vol met bekende en minder bekende artiesten; van der Peter en der Rob tot Tantchen Annie, Barry Badpak en Helemaal Top (voor de gelegenheid omgedoopt tot Ganz Toll). Maar ook Dré Hazes, Dries Roelvink en zelfs Dennie Christian kwamen naar Alphen aan den Rijn en zetten de Oktober Halle helemaal op zijn kop.

Culinair
Peter Batelaan stond met zijn team van Mangerie De Zeeger ter plekke diverse heerlijke gerechten te bereiden, natuurlijk ook geheel volgens traditie. Deze vonden gretig aftrek bij de hossende bezoekers.

Miss Oktoberfeest
Traditiegetrouw behoorde ook een Miss Oktoberfeest verkiezing op beide avonden tot het programma. Waar vrijdagavond Monique Verheul (foto) met de felbegeerde titel naar huis ging, werd zaterdag Lotty Kruit van Alphens.nl verkozen tot de Miss van de avond.

De organisatie
De organisatie kan terug kijken op een bijzonder geslaagde 1e editie. John Vermeer: ‘wij zijn overdonderd door het enthousiaste publiek, de sfeer en het succes van dit feest. Wij konden van tevoren niet inschatten hoe een dergelijk feest aan zou slaan in Alphen aan den Rijn. Maar onze verwachtingen zijn overtroffen! Natuurlijk zijn er verbeterpunten, maar al met al zijn wij zeer tevreden. Misschien is hiermee wel een nieuwe traditie voor Alphen geboren.”

Sponsoren
De vele sponsoren maakten het feest allen aan een eigen VIP-tafel mee. Robert Jan Stoop namens de sponsorcommissie: “zonder de bedrijven die zonder te weten wat hen te wachten stond dit nieuwe initiatief hebben gesteund, was dit niet mogelijk geweest. Wij zijn hen erg dankbaar!”.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Voorstelling vandaag 16:40

Beleef Japan in Castellum!

Al zin in vakantie? Met de voorstelling Hinotori – De vleugels van de Feniks, brengt YAMATO, bekend als de "Taiko-drumgroep die de wereld rondreist", Japan naar Castellum.

Werken vandaag 11:56

Vacatureoverzicht week 16: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Advertorial Werken vandaag 09:29

Heftruck certificaat halen via Apics Flexjobs

Ontdek de sleutel tot een bloeiende carrière in de logistiek! Het behalen van een heftruck certificaat opent niet alleen deuren naar talloze mogelijkheden, maar verhoogt ook de veiligheid op de werkvloer aanzienlijk.

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.