Popplatform en Venhill weggejaagd bij noodopvang

In oktober kreeg het Popplatform vanuit diverse kanten, waaronder de politiek het verzoek om wat muzikaals te doen voor de vluchtelingen in het voormalige detentiecentrum aan de Eikenlaan. Daar werd pas vorige week op gereageerd door het COA, dat de leiding in de asielzoekerscentra heeft. Veel te laat, omdat inmiddels de voorbereidingen voor een concert buiten de deuren van het centrum al in volle gang waren. 

Een beetje in de sfeer van popmuziek en rock & roll had het platform al besloten de bureaucratie niet af te wachten en gewoon aan de gang te gaan. Vanuit de burgerij werden spontaan instrumenten ter beschikking gesteld, voor de ongetwijfeld aanwezige muzikanten tussen de vluchtelingen. Zondagmiddag 22 november zou het gebeuren.  

Met muzikale omlijsting van de band Venhill zouden de instrumenten aanboden worden aan de tijdelijke inwoners van onze stad. Ondernemers als Gromax en de Party Regelaar zegden gratis een aggregaat en een podium toe, dat langs de openbare weg zou worden opgezet. Helaas wilde het COA daar niks van weten en werden de podiumbouwers met medewerking van de inmiddels gebelde politie weggestuurd.

Voorzitter Machiel van der Schoot van Popplatform Alphen: "De enorme vluchtelingenstroom en het begrip bij de meeste mensen, dat je anderen niet in de kou kunt laten staan, heeft er toe geleid dat er snel en zonder veel regels de grenzen zijn opengezet. Dat in een paar dagen in Alphen het detentiecentrum zonder uitgebreide procedures ter beschikking werd gesteld. Dan verwacht je ook dat ze nou niet moeilijk gaan doen als je alleen maar volkomen onschuldige muziek wilt laten horen. Juist in de een tijd met zoveel ellende, laten ze zo'n kans op verbroedering lopen. Ik had zelf de deuren wagenwijd opgezet en de burgers van Alphen, die iets voor de mensen willen doen hartelijk verwelkomd, zoals Alphen dat het COA en de vluchtelingen heeft gedaan. Wij doen verder niks meer. De ambtenaren van het COA zullen ongetwijfeld vinden dat zij het beter en professioneler kunnen. Ik schat zo in dat ze over 4 maanden wel een spetterend optreden van Ronnie Tober en Bonnie St. Clair met Ron Brandsteder als gastheer in elkaar gezet zullen hebben. Daar kunnen wij niet tegenop..."


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Blog Sport gisteren 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen gisteren 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek gisteren 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige gisteren 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.