Symfonische pop/rock uit Spanje met een Nederlands gezicht

Op vrijdag 18 maart as treedt Monique van der Kolk met haar Spaanse rockband Harvest op in het Alphense Parktheater. Tijd voor een kennismaking met deze bijzondere zangeres.

Als eerste natuurlijk de vraag hoe een Nederlandse dame in een Spaanse progressieve band in Spanje terecht is gekomen. ‘Om bij het begin te beginnen ben ik bijna 20 jaar geleden verhuisd’ zo opent Monique. ‘Een enkeltje Groningen – Barcelona. Het punt is dat mijn moeder Spaans is en mijn vader Nederlands, zodoende was die stap ook makkelijker’. Op een gegeven moment ontdekte ze in Spanje de progressieve muziek. Dat was ongeveer 10 jaar geleden. ‘Mijn grote ontdekkingen die ervoor zorgde dat ik helemaal verslingerd raakte aan deze muziekstijl waren Riverside, Marillion en Porcupine Tree’ aldus Monique.

De eerste jaren dat ze in Barcelona woonde, zong ze in een bandje met wat meer metal/gotische elementen. ‘Ik luisterde destijds nogal veel naar Lacuna Coil en The Third and The Mortal bijvoorbeeld. Monique stopte met het bandje en zong een tijdje voornamelijk alleen onder de douche, achter het stuur of wachtend op het perron. Maar na een stille periode had ze zin om het zinge weer op te pakken en zo plaatste ze een advertentie waar ene Jordi Amela op reageerde. Samen met Jordi Prats zaten ze in Neoprog band Dracma en zochten ze iemand voor de backing vocals. Monique werd aangenomen  en bleef enkele maanden bij Dracma. Maar dit bleek wel de basis voor meer. Monique daarover: ‘We hadden ieder wat soloprojectjes op tafel liggen die we met elkaar deelden en waar we elkaar bij hielpen’. Zo ontstond Harvest’.  

Voor de nieuwsgierigen die alles willen weten: de soloprojecten waren ‘The Story of Tim Ballas’ en ‘No Return’, beiden te vinden op het eerste album Underground Community. In november 2008 traden Roger Vilageliu en Alex Ojea toe en werd Harvest een band. Het debuutalbum verscheen in 2009 gevolgd door een reeks concerten, waarbij met name het optreden in het voorprogramma van Marillion bijzondere vermelding verdient. In 2012 verscheen het 2e album van de band, ‘Chasing time’. Met de nieuwe bassist Toni Munné (als vervanger voor Roger) timmerde de band verder aan de muzikale weg. In 2014 verscheen het 3e album ‘Nothern Wind’, die zeer goed ontvangen werd door de vakpers en de fans. 

Hoe gaat het verder met Harvest? Monique daarover ’Voor nu zijn we nog niet bezig met nieuw materiaal. Northern Wind is bijna 2 jaar oud, maar toch voor ons nog heel nieuw en erg fris. Dus voor hebben we besloten om te proberen deze nog verder te promoten voor we verdergaan met het schrijven van nieuw materiaal’. Monique hoopt dat  het publiek op 18 maart zal genieten van de bijzondere muziek van Harvest. Ook is ze erg benieuwd naar de Nederlandse band Nice Beaver, die deze avond het voorprogramma zal verzorgen. Info/kaarten: www.seriousmusicalphen.nl.

Foto: Progwereld


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winkelen gisteren 17:11

End of season sale bij Mountain Lifestyle - Hoge korting op nieuwste collecties

Scoor deze zondag alvast je nieuwe wintersportoutfit voor het nieuwe wintersportseizoen tijdens de end of season sale bij Mountain Lifestyle! De beurs vindt zondag 28 april tussen 12:00 en 17:00 uur plaats bij wintersportkledingwinkel Mountain Lifestyle te Alphen aan den Rijn. De kortingen lopen op tot 80% dus het is de ultieme mogelijkheid om te komen shoppen voor je gave wintersport outfit!

Politiek gisteren 15:53

Meer en betere busverbindingen via Qbuzz

Qbuzz neemt de busconcessie van Arriva over. Dit betekent dat er vanaf 2025 bussen van Qbuzz zullen rijden. De vervoerder heeft een nieuw vervoerplan voor 2025 gepresenteerd met aanzienlijke verbeteringen voor Alphen aan den Rijn en de regio. Het gaat daarbij vooral om beter en regelmatiger vervoer, ook ’s nachts en in het weekend.

Sport gisteren 14:38

Nieuwe Sloot tennisster Diede de Groot wint Oscar voor sport

Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft de felbegeerde Oscar voor 'Sporter van het Jaar met een beperking' gewonnen. De Groot was al eerder was genomineerd, maar heeft nu eindelijk de erkenning gekregen voor haar prestaties door middel van een Oscar.

Advertorial Beauty en verzorging gisteren 13:19

Ontdek de persoonlijke aanpak van Complete Skincare!

Bij Complete Skincare begrijpen ze dat je huid voortdurend verandert en daarom geloven ze niet in standaardbehandelingen. “Onze aanpak is gebaseerd op je unieke huidconditie die bij elk bezoek kan verschillen”, vertelt Madeline, eigenaresse van Complete Skincare. Ben jij benieuwd naar de persoonlijke benadering? Lees verder om meer te ontdekken over de unieke behandelmethode van Complete Skincare.

Politie en handhaving gisteren 10:40

Jonge dieven betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn

Op zaterdagmiddag 20 april werd een winkeldief op heterdaad betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn. De politie werd rond 13:30 uur gealarmeerd nadat het winkelpersoneel knipgeluiden uit een pashokje had gehoord. Bij onderzoek bleek dat twee jongemannen diefstallabels van kleding aan het verwijderen waren.