Vier dagen Italiaanse markt op het Alphense Rijnplein

Van donderdag 2 juni tot en met zondag van 5 juni wordt het Rijnplein omgetoverd tot 'Italië aan den Rijn', een Italiaanse dagmarkt. Na het eerste Nederlandse succes in Almere, zal het markconcept Alphen aan den Rijn bezoeken.

Vanuit verschillende Italiaanse provincies zoals Piëmont, Umbrië, Sicilië en Toscane zullen marktkooplieden hun Italiaanse waren aanbieden. De bezoeker kan kazen, worsten, olijven, verse pasta's, gebak, broden en veel andere Italiaanse producten proeven en natuurlijk ook kopen. 

Italiaanse markten groot succes
De marktkooplieden uit de verschillende provincies organiseren dit soort dagmarkten alweer twee jaar met een groot succes in diverse Duitse steden. De organisatie heeft begin 2016 contact gezocht met een aantal steden in Nederland. Stefano Fanunza van Dolce Vita en Toob Alers van Buro Toob, reclame & media hebben met de organisatie diverse steden in Nederland bezocht, waaronder ook Alphen aan den Rijn.

De afstemming en organisatie heeft veel voeten in de aarde gehad maar het is gelukt. Na Almere komen ongeveer vijftien marktkooplieden naar het Rijnplein. "We zien op Facebook dat het event zeer goed ontvangen wordt, dat is natuurlijk een mooie opsteker", aldus de organisatoren. "Andere steden zijn geïnteresseerd en nodigen we uit om een kijkje te nemen in Alphen aan den Rijn."

Het is de bedoeling dat de samenwerking in 2017 uitmondt in een tour van vier maanden langs de verschillende Nederlandse steden, net als in Duitsland.

Reis naar Sardinië
De organisatie stelt een 4-daagse reis voor twee personen naar het Italiaanse eiland Sardinië beschikbaar. Via de Facebookpagina van het Rijnplein worden deelnemers uitgedaagd om deze prijsvraag te winnen.

Van donderdag 8 tot en met zondag 11 september verblijven de winnaars in Cagliari, de hoofdstad van Sardinië. Stefano Fanunza, zelf geboren op Sardinië, zegt over deze stad: "Cagliai is een geweldige stad, vol Italiaans temperament en ligt zeer dicht bij de kust met zijn schitterende witte stranden. De winnaars zullen echt vier fantastische dagen hebben."

Openingstijden
De openingstijden van de markt zijn donderdag van 10.00 tot 18.00 uur, vrijdag van 10.00 van 21.00 uur, zaterdag van 10.00 – 17.30 uur en op koopzondag 5 juni van 13.00 tot 17.00 uur.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek gisteren 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement gisteren 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie gisteren 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk gisteren 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!