Organisatie is klaar voor de SamenLoop voor Hoop

Editie 2016 van SamenLoop voor Hoop staat voor de deur. Zaterdag 28 en zondag 29 mei is het zover. De voorbereidingen zijn in volle gang, zodat de teams straks in Park Rijnstroom de bezoekers kunnen verwelkomen."De wandelestafette heeft, zoals iedereen wel weet, als goede doel KWF Kankerbestrijding", aldus vicevoorzitter Ingrid Simmerman."We hopen dat we ook dit jaar veel geld ophalen!"

De voorbereidingen zijn al maanden zichtbaar. Zowel in de kranten als online is de vijfde editie van SamenLoop voor Hoop Alphen aan den Rijn niet weg te denken. Sponsors, materialen, contacten & contracten, wekelijks bestuursoverleg. Noem maar op, het is allemaal gedaan.

De teams hebben zich ingeschreven. De deelnemers hebben acties gevoerd om maar zoveel mogelijk sponsorgeld bij elkaar te ‘verdienen’. De laatste euro’s worden tijdens de wandelestafette op de grote braderie bij de teamstands binnen gehaald.

Vrijdag 27 mei is het D-Day voor de vele vrijwilligers die komen helpen bij de opbouw. Als zij klaar zijn, staat alles er pico bello bij. Zaterdag en zondag is het lekker weer om te wandelen. De temperatuur is goed, ook al valt er naar verwachting zo af en toe een buitje."Gewoon je regenjack of een paraplu meenemen", meent Simmerman nuchter. "Ik loop al een paar jaar mee en de sfeer is altijd geweldig."

Openingsceremonie
De openingsceremonie is zaterdag om 14.00 uur. De opening wordt verricht door burgemeester Liesbeth Spies. Daarna lopen de eregasten – mensen die kanker hebben of hebben gehad – een ereronde. De kaarsenceremonie is om 23.00 uur. Dan is de route verlicht door kaarsen in ‘zakken met een boodschap’ voor dierbaren. Ook dan lopen de eregasten gevolgd door de teamcaptains met een fakkel. De slotceremonie is om 14.00 uur op zondag.

Nieuw dit jaar is de Kinderloop. Deze wordt voor het eerst op zondag tussen 10.00 en 11.00 uur gelopen. De kinderen zijn een halfuurtje onderweg."We verwachten ongeveer 200 kinderen", meldt Simmerman."En, de burgemeester komt voorlezen uit het boekje ‘Een ontbijtje met Bas.’ Dat is speciaal voor de SamenLoop geschreven."

Burgemeester Spies loopt ook zelf mee in het gemeenteteam."Ik doe voor de vijfde keer mee, maar het wordt mijn eerste keer als burgemeester", vertelt Spies."Ik vind dat er veel onderzoek naar kanker moet worden gedaan en daar is veel geld voor nodig. De SamenLoop voor Hoop is een goede manier om geld in te zamelen. Er zijn ook veel mensen bij het evenement betrokken. Juist omdat de ziekte in iedere familie voorkomt."

Een speciale activiteit is het mozaïeken van een herdenkingsbank. Een speciale vermelding is voor de openluchtkapsalon van de gezamenlijke Alphense kappers op zondag. Natuurlijk is de wandelestafette ook gewoon een groot feest: vandaar het geweldige podiumprogramma!

Programma SamenLoop voor Hoop
SamenLoop voor Hoop 2016 is op zaterdag 28 en zondag 29 mei in Park Rijnstroom. De opening door burgemeester Liesbeth Spies is om 14.00 uur. De kaarsenceremonie begint om 22.45 uur. De afsluitende ceremonie is zondag om 13.30 uur. Beide dagen is er tijdens de wandelestafette een braderie en een uitgebreid podiumprogramma. SamenLoop voor Hoop heeft als doel: geld inzamelen voor KWF kankerbestrijding.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Maatschappelijk vandaag 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 11:49

Rijschool Toppie zoekt gedreven rij-instructeurs voor hun team

Rijschool Toppie, een rijschool in Alphen aan den Rijn, is op zoek naar enthousiaste rij-instructeurs om hun team te versterken. Het behalen van een rijbewijs is een belangrijke mijlpaal in het leven van velen, en Rijschool Toppie streeft ernaar om dit moment voor hun leerlingen onvergetelijk te maken door hoogwaardige begeleiding te bieden.

Feestdagen vandaag 10:01

Bekijk hier alle activiteiten voor Koningsdag 2024!

Dit weekend viert heel Nederland de verjaardag van de koning, en ook in Alphen aan den Rijn belooft het een feestelijke dag te worden! Benieuwd naar wat jij kunt doen zaterdag? Lees snel verder!

Advertorial Evenementen vandaag 09:07

Word vriend van het Bevrijdingsfestival

Het is bijna zover. Op 5 mei vieren we onze vrijheid met het gratis Bevrijdingsfestival in het centrum van Alphen. Vind jij het belangrijk om elk jaar stil te blijven staan bij onze vrijheid? En houd je ook van een feestje? Word dan Vriend van het Bevrijdingsfestival en doneer eenmalig een bedrag naar keuze.

Advertorial Sport gisteren 17:43

D.O.S. viert groot succes met Clubkampioenschap

Op zondag 21 april kwamen de schijnwerpers te staan op de turntalenten van Gymnastiekvereniging D.O.S. Alphen aan den Rijn tijdens het Clubkampioenschap voor recreatieve turners en turnsters. Met een deelname van 155 enthousiaste leden, waarvan velen voor het eerst deelnamen aan een wedstrijd, was het een sportieve en gezellige dag.