Opbrengst Rabobank Sponsorfietstocht ruim

De Rabobank Sponsorfietstocht op zondag 26 juni was met ruim 4.400 deelnemers weer een groot succes. Samen met de 17 muziekverenigingen, 25 EHBO'ers, tientallen vrijwilligers bij de startlocaties en negentig medewerkers van Rabobank Groene Hart Noord waren zij actief om er met elkaar een gezellige en sportieve dag van te maken.

Rabobank Groene Hart Noord keert een totaalbedrag uit van 32.900 euro voor de clubkassen.  

Een aandeel in elkaar
Bij de start ontvingen alle deelnemers een routebeschrijving en een stempelkaart. De verenigingen en stichtingen die dit jaar als stempelpost fungeerden deden hun best met appeltaart, ijs en koffie en verkochten dit aan de deelnemers. Zo verdienden deze verenigingen nog een extra bijdrage voor de club.

De deelnemers fietsten een route van twintig, veertig, zestig of honderd kilometer door het Groene Hart. Dit leverde per uitgereden fietsroute respectievelijk een bedrag op van drie, zes, negen of twaalf euro. De routes werden gereden door polders, langs weilanden en de verschillende dorpskernen. Onder de deelnemers mochten we ook één deelnemer verwelkomen die de route van 40 kilometer wandelend heeft afgelegd!

Ruim 330 lokale verenigingen
Deelnemers konden dit jaar een keuze maken uit ruim 330 ingeschreven verenigingen, scholen en stichtingen. Soms was dat nog best lastig kiezen voor de deelnemers. Stichting Fietsmaatjes Kaag en Braassem, Hospice, de kinderboerderijen en verder natuurlijk heel veel sport- en muziekverenigingen stonden ingeschreven. De clubs met het grootste aantal deelnemers ontvangen binnenkort een sponsorbedrag tussen de vierhonderd en zevenhonderdvijftig euro.

Rabobank Groene Hart Noord kijkt terug op een hele mooie geslaagde dag. Het enthousiasme van de deelnemers, de geweldige inzet van alle startlocaties, de complimenten die wij ontvingen en het muzikale intermezzo die weer voor de gezellig noot zorgden. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek gisteren 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement gisteren 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie gisteren 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk gisteren 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!