Young Beethoven en de Coronas op Culinair Alphen

The Young Beethoven, de Coronas en Hed Kandi zijn definitief geboekt voor het Culinair Alphen Foodfestival. Van donderdag 18 t/m zondag 21 augustus verandert Park Rijnstroom in een culinaire hotspot met entertainment als het Culinair Alphen Foodfestival neerstrijkt.

Nieuw dit jaar zijn de foodtrucks met culinaire verrassingen en de verkiezing van Alphens Beste Grill Master.

Line-up artiesten
Het Culinair Alphen Foodfestival wordt op donderdag afgetrapt door The Young Beethoven. Zij treden op tijdens de ladies night van het festival van 20.15 tot 23.00 uur.De Coronas stonden al op Pinkpop, in het Holland Heineken House, bij De Wereld Draait Door en op vrijdag van 20.30 tot 0.00 uur ook in Park Rijnstroom. Op zaterdag staat Hed Kandi van 21.30 tot 23.30 uur op het programma: een wereldwijd fenomeen met 'uplifting house music'. Zondag sluit het Alphense No Harm tussen 16.30 en 19.00 uur het feest af. Tussen de live acts door zal DJ Cvtfish de feeststemming er in houden.

Restaurants
Aan het Culinair Alphen Foodfestival doen zes bekende Alphense restaurants mee. Dolce Vita, Eight, De Dyck, Grandcafé De Zaak, Mangerie De Zeeger en Wijnbar&Zo hebben ieder hun eigen tijdelijke vestiging in Park Rijnstroom. Bovendien rijden er vele foodtrucks het park in met gerechten als pincho's, falafel, tapas, tortilla's, charcuterie, minibroodjes Wagyu, kaasfondue en gevulde aubergines.

Culinair Kids
Speciaal voor kinderen vanaf vier jaar is er op zaterdag en zondag weer Culinair Kids, verzorgd door evenementenbureau Het Idee. Kinderen kunnen o.a. zandtekeningen maken, koksmutsen pimpen, zich uitleven op de stormbaan en het springkussen, voetballen met Scorende Jongens en zich mooi laten maken met Face Art en Tattoo fun. De kleine fijnproevers kunnen er op zaterdag terecht tussen 15.00 en 19.00 uur en op zondag tussen 13.00 en 19.00 uur. De kosten bedragen 2 muntjes.

Ladies night
Donderdag is het ladies night! De rode loper wordt uitgerold voor de dames. Bij binnenkomst krijgen ze gratis een glas bubbels en er zijn volop leuke activiteiten voor hen. Zo kunnen zij koken met de aantrekkelijke Caspar Burgi, bekend van o.a. de tv-programma's Aperitivo en Born2cook.

Na het koken kunnen zij genieten van een heerlijke voetmassage (aangeboden door My Body, My Soul) of hun wenkbrauwen laten doen door Parfumerie Douglas.

Mannen hoeven niet thuis te blijven. Zij kunnen een guy's table kopen à 90 euro inclusief entree, bier, wijn en bediening aan hun tafel voor 6 personen. Ze kunnen deze reserveren via Alphens.nl. Wees er snel bij, want het aantal tafels is beperkt.

BBQ-chef gezocht met Julius Jaspers
Nieuw is de verkiezing tot Alphens Beste Grill Master, die door ATAG en Goedhart Keukens georganiseerd wordt. De wedstrijd vindt plaats in twee rondes op vrijdagavond en zondagmiddag. Zes duo's gaan de strijd aan op de gloeiend hete kolen en kunnen daarmee een professionele ATAG barbecue winnen. Julius Jaspers, de bekende BBQ-chef en horecaondernemer, presenteert de finale. Inschrijven kan nog tot 1 augustus op www.culinairalphen.com/grillmaster.

Hoofdsponsor
De organisatie van Culinair Alphen verwelkomt dit jaar een nieuwe hoofdsponsor: Leliveld Verhuur. "Leliveld is al sinds het begin van Culinair Alphen een betrouwbare partner voor, tijdens en na het evenement. We zijn dan ook erg blij en dankbaar hen dit jaar voor het eerst als hoofdsponsor te kunnen benoemen", aldus Erik Schipaanboord van de sponsorcommissie.

Praktische informatie
De entree voor Culinair Alphen Foodfestival bedraagt vijf euro (te betalen bij de kassa bij de ingang van het park). Daarvoor krijgen bezoekers toegang tot alle muziekoptredens, deelnemende foodtrucks en restaurants en kunnen ze de Grill Master verkiezing live bijwonen. Kinderen en jongeren tot 18 jaar hebben gratis toegang. Op zondag is de entree gratis. Bij de ingang en op het terrein zijn breekmunten te koop à 2,50 euro, waarmee bezoekers overal op het terrein kunnen betalen.

De openingstijden van Culinair Alphen Foodfestival zijn:

Donderdag 18.00 - 23.00 uur
Vrijdag 16.30 - 00.00 uur
Zaterdag 15.00 - 00.00 uur
Zondag 13.00 - 21.00 uur

Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Theater gisteren 17:50

Bijgeboekte voorstellingen met bekende namen bij Parkvilla

Het culturele seizoen loopt hetzelfde als een schooljaar: van september tot en met juli. Maar dat wil niet zeggen dat er in het seizoen geen theatervoorstellingen worden bijgeboekt. Op 16 mei komt Marcel van Roosmalen naar Parkvilla met zijn voorstelling Totaal 3 On Tour en op zondagmiddag 9 juni komen Rob Urgert en Joep van Deudekom met de De Verbinders.

Openbaar vervoer gisteren 16:45

In- en uitchecken met de betaalpas nu ook mogelijk in alle buurtbussen van Arriva

Reizigers kunnen voortaan eenvoudig reizen en betalen door in- en uit te checken met de betaalpas. Nu nog zonder kortingen of abonnement. Daarnaast blijft het mogelijk om te reizen met de OV-chipkaart of om een kaartje te kopen bij de chauffeur. Reizen met de betaalpas is onderdeel van OVpay, de nieuwe manier van betalen in het ov.

Calamiteiten gisteren 16:25

N207-Oostkanaalweg afgesloten na ongeval

Op de N207-Oostkanaalweg, tussen Oranje Nassausingel en Nieuwkoopseweg, heeft zich een ongeval voorgedaan waarbij twee auto's en een vrachtwagen betrokken waren. Als gevolg hiervan is de weg momenteel afgesloten. Het verkeer staat vast tot en met Ter Aar.

Verkeer en vervoer gisteren 13:08

Europese Flitsmarathon: intensieve controles voor verkeersveiligheid

Van maandag 15 tot en met zondag 21 april houdt de Europese politieorganisatie Roadpol de zogenoemde 'flitsmarathon'. Er wordt die week in verschillende Europese landen, waaronder ook in Nederland, zowel overdag als 's nachts intensiever op snelheid gecontroleerd.