Kwalificatietoernooi WK Hearthstone in Castellum

Het begon twee jaar geleden met een geintje in Café Querelle in de Julianastraat. Nu staat een Europees kwalificatietoernooi in Theater Castellum op het programma. Alphenaren Thomas Runhart en Nicholas Baker van Fireside Gatherings over de weg naar de organisatie van internationale toernooien Hearthstone.

Twee jaar geleden kwam het gratis online spel Hearthstone uit. Binnen de kortste keren trok het spel, een mix tussen schaak en poker, gamers uit de hele wereld. Thomas Runhart en Nicholas Baker, beide geboren en getogen Alphenaar, speelden het spel en wilden graag een keer een live evenement bijwonen. In Nederland werd dat echter niet georganiseerd en dus deden ze dat zelf maar.

"We zijn begonnen in Café Querelle met 16 deelnemers. Maar, die kwamen wel uit het hele land. Daarna is het balletje gaan rollen. Wij zijn door producent Blizzard gevraagd om meer toernooien te organiseren. Voor zaterdag 8 oktober organiseren wij in Theater Castellum het laatste kwalificatietoernooi voor de Europese deelname aan het Wereldkampioenschap. De winnaar gaat naar Los Angeles. Daar is de prijzenpot 1 miljoen dollar."

Gratis download
"Hearthstone is een mix tussen schaak en poker. Het spel is gratis te downloaden. Je kunt het spelen op een smartphone, tablet of laptop", vertelt Runhart. "Je speelt het online, dus je kunt echt met iedereen een spelletje doen." Inmiddels is er een Wereldkampioenschap, een Europees kampioenschap en er zijn nationale kampioenen.

Last Call Europe wordt gespeeld op twee locaties. In Theater Castellum spelen vijf Europese toppers. Onder meer Hoej uit Denemarken, Bunnyhopper uit Duitsland en GreenSheep uit Groot-Brittanië. In Kiev wordt door nog drie Europese spelers gespeeld. Deze acht spelen online tegen elkaar. Het publiek kan het spel live op een groot scherm volgen.

Side-event
"We hebben ook een groot side-event. Er staat van alles op het programma. Het leukste vinden wij dat Thijs Molendijk er ook is. Dat is echt de beroemdste speler ter wereld. Hij speelt niet mee, want hij is al gekwalificeerd voor het WK. Thijs deelt handtekeningen uit en je kunt een potje Hearthstone tegen hem spelen", vertelt Baker.

Het side-event bestaat echter uit veel meer. Op het programma staan onder meer een quiz, Pictionary en een loterij. Ook wordt er serieus Hearthstone gespeeld. Je kunt een potje spelen tegen een professional, er is een variant op simultaan schaken en er zijn masterclasses. Een van de leukste events is King of the Hill. Je zit op een ‘troon’ en speelt net zo lang Hearthstone totdat je vijf keer achterelkaar hebt gewonnen. Dan ben je King of the Hill.

Blizzard is content met de organisatie. De producent heeft honderden goodies, allemaal gebaseerd op Hearthstone, afgeleverd. Er zijn knuffels, glazen, mokken, muismatten, kussens en action figuren te krijgen.

Het programma
Last Call Europe is op zaterdag 8 oktober in Theater Castellum in Alphen aan den Rijn. Het toernooi begint om 14.00 uur en wordt geopend door wethouder evenementen, Gerard van As. Het kwalificatietoernooi duurt tot 22.00 uur. De entree voor het Hearthstone-toernooi is gratis, consumpties zijn voor eigen rekening. Er zijn 400 kaarten beschikbaar, zowel aan deur als te bestellen via store.dutchrank.nl. Maar: vol = vol!


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Evenement vandaag 09:18

Mr. Massada treedt op tijdens Sama Sama Maluku Festival

Op 7 juli 2024 zal het allereerste landelijke Molukse Festival: het Sama Sama Maluku Festival plaatsvinden. Johnny Manuhutu, beter bekend als Mr. Massada, zal daar een prominente rol spelen. Het festival belooft een combinatie te zijn van Molukse muziek en heerlijk eten.

Advertorial Winkelen gisteren 17:11

End of season sale bij Mountain Lifestyle - Hoge korting op nieuwste collecties

Scoor deze zondag alvast je nieuwe wintersportoutfit voor het nieuwe wintersportseizoen tijdens de end of season sale bij Mountain Lifestyle! De beurs vindt zondag 28 april tussen 12:00 en 17:00 uur plaats bij wintersportkledingwinkel Mountain Lifestyle te Alphen aan den Rijn. De kortingen lopen op tot 80% dus het is de ultieme mogelijkheid om te komen shoppen voor je gave wintersport outfit!

Politiek gisteren 15:53

Meer en betere busverbindingen via Qbuzz

Qbuzz neemt de busconcessie van Arriva over. Dit betekent dat er vanaf 2025 bussen van Qbuzz zullen rijden. De vervoerder heeft een nieuw vervoerplan voor 2025 gepresenteerd met aanzienlijke verbeteringen voor Alphen aan den Rijn en de regio. Het gaat daarbij vooral om beter en regelmatiger vervoer, ook ’s nachts en in het weekend.

Sport gisteren 14:38

Nieuwe Sloot tennisster Diede de Groot wint Oscar voor sport

Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft de felbegeerde Oscar voor 'Sporter van het Jaar met een beperking' gewonnen. De Groot was al eerder was genomineerd, maar heeft nu eindelijk de erkenning gekregen voor haar prestaties door middel van een Oscar.

Advertorial Beauty en verzorging gisteren 13:19

Ontdek de persoonlijke aanpak van Complete Skincare!

Bij Complete Skincare begrijpen ze dat je huid voortdurend verandert en daarom geloven ze niet in standaardbehandelingen. “Onze aanpak is gebaseerd op je unieke huidconditie die bij elk bezoek kan verschillen”, vertelt Madeline, eigenaresse van Complete Skincare. Ben jij benieuwd naar de persoonlijke benadering? Lees verder om meer te ontdekken over de unieke behandelmethode van Complete Skincare.