Nieuwe en bekende horeca bij het Zomerspektakel
De menukeuze van alle horecadeelnemers, die tijdens Zomerspektakel op het terrein staan, staat vast. Alfreds, Dolce Vita, Smooth Coffee, Sebastiaan IJs, Restaurant De Dyck, Grand Café Eight, Tommy Kitchen, Fizzi viswinkel en Loek van Vliet keurslager bieden op 2, 3, 4 en 5 juni diverse hapjes en drankjes aan de bezoekers van het evenement.
"Hadden we hiervoor nog zeven horecadeelnemers, inmiddels is dat aantal verhoogd naar negen om pieken, zoals bijvoorbeeld op vrijdag- en zondagavond, goed op te vangen. En daar zijn we blij mee", aldus René van Doorn, mede verantwoordelijk voor de horeca. "Want bij zo’n grootschalig evenement mag goede horeca natuurlijk niet ontbreken."
Specialiteiten
Alle deelnemers hebben hun eigen specialiteit. Zo heeft Sebastiaan IJs uit de Van Nesstraat naast ambachtelijk schepijs ook churro's. En voor brownies kun je terecht bij de man die ook speciale koffie zet: 'Maestro dell'Espresso' Pim Verbokkem.
Grand Café Eight pakt het deze keer anders aan en gaat voor de snelle hap zoals saté, poffertjes, borrelhapjes en kroketten. Voor diegene die liever Italiaans eet, maakt Dolce Vita risottoballen en plaatpizza. Ook bij keurslager Loek van Vliet, die er alle edities van het Zomerspektakel al bij is, gaan de broodjes beenham en de hamburger weer over de toonbank.
Alfreds zorgt voor patat, maar serveert ook hapjes zoals rauwe zalm met wakame, sesam, soja en glasnoedels. Bij Tommy's Kitchen kun je terecht voor sushi, mini loempia's en pasteitjes.
Nieuwkomers
Nieuwkomer De Dyck serveert een culinaire hotdog, andere nieuwkomer Fizzi serveert naast haring en kibbeling ook paella. Daarnaast heeft iedere horecadeelnemer wel een bijzonder drankje, van Sangria tot aan Mojito en Scropino.
Kortom, bezoekers van Zomerspektakel komen absoluut niets tekort tijdens het weekend van 2 tot en met 5 juni.