Alphen staat bol van activiteiten tijdens Koningsdag

Donderdag 27 april wordt er in het hele land Koningsdag gevierd. Tijdens deze dag zijn er door heel Alphen aan den Rijn allerlei activiteiten te vinden. Het programma van de verschillende locaties is inmiddels bekend.

Van woensdag 26 tot en met zondag 30 april is op het Aarplein de Koningsdagkermis te vinden. In het Burgemeester Visserpark wordt de traditionele kinderrommelmarkt georganiseerd en vindt de officiële dagopening door burgemeester Liesbeth Spies plaats. Het Rijnplein staat in het teken van muziek en dans en in het Europapark geven diverse Alphense verenigingen demonstraties. Vanaf 12.00 uur start Parkkunst in Park Rijnstroom.

Voor het eerst wordt dit jaar een autocross georganiseerd door Autocross Vereniging Rang Pang. De races vinden plaats aan de J.C. Hoogendoornlaan en worden gereden vanaf 11.00 uur. Rond 16.00 uur wordt de start van de finales verwacht. 

Het volledige programma vind je hieronder.

Tijd Activiteiten Burgemeester Visserpark
09.00 uur Optreden van Muziekvereniging Crescendo
09.30 uur Start kinderrommelmarkt
09.40 uur Optreden van vuurspuwer Pyromancer 
10.00 uur Officiële dagopening door de burgemeester Liesbeth Spies en de voorzitter van de AOV Zwantine Boer. Na de opening zingen we samen met medewerking van de koren Alphense Goldies en Simply The Best o.l.v. Ibo  van Ingen het Wilhelmus.
10.30 uur Diverse optredens van het Cirquarium, de Lotus Ladies, vuurspuwer Pyromancer en muziekvereniging Crescendo
13.30 uur Einde van de kinderrommelmarkt
   
Tijd Activiteiten Rijnplein
11.00 uur Marco de Hollander
11.40 uur Anno Britting
12.30 uur  Boppin' Bastards
13.00 uur Rijnplein Swingt
15.15 uur Coverband Koest
16.30 uur Helemaal Top
   
Tijd Activiteiten Europapark
12.00 uur Start verkoop kaarten
12.30 uur Alle attracties gaan open
  De volgende verenigingen geven shows en demonstraties: De Alphense DamClub, Wielervereniging Avanti, Twirlvereniging Spirit MTD, Scouting Willem Barendsz, Scouting De Uithoek
14.45 uur Optreden van het koor Rock Vocals 
17.00 uur Sluiten van de attracties en einde van het programma
   
Tijd Activiteiten Park Rijnstroom
12.00 uur Parkvilla Parkkunst: familiefestival, kunstmarkt, straattheater en muzikale optredens van Venhill, Join the Wolf Pack en Lekker!
19.00 uur Einde programma Parkkunst

Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Overige vandaag 11:59

Nieuwe supermarkt geopend in Driehoorne: Food Lovers Lekker Makkelijk

Donderdag 25 april heeft Mark Vriezema samen met zijn gezin en medewerkers het stokje overgenomen van Anton van Rijn en zet daarmee dit mooie initiatief voort. Voor de bewoners van Driehoorne een fantastische winkel aan huis met zelfs de mogelijkheid om boodschappen te laten bezorgen.

Politiek vandaag 11:01

Raad wil meer Hbo-studenten als stagiair in Alphen

De Alphense gemeenteraad vindt dat er te weinig aandacht is voor het bieden van stageplekken en voor samenwerkingsverbanden tussen bedrijfsleven, inclusief gemeente, en het Hbo. Daarom heeft de raad een motie ingediend om een praktische manier te vinden om dit toch voor elkaar te krijgen.

Maatschappelijk vandaag 10:31

Nieuw 'Educatief Out of Art Museum' in Alphen aan den Rijn

Een uniek initiatief om kunst te ervaren en te waarderen, het Educatief Out of Art Museum, opende op 18 april in de Galerie & Kunstuitleen van Atelier Verfstreken. Het museum presenteert kunstwerken van kunstenaars met een verstandelijke beperking en biedt bezoekers de mogelijkheid om kunst op een interactieve manier te ontdekken en te beleven.

Advertorial Evenementen vandaag 09:15

Danjil op Sama Sama Maluku Festival

De in Alphen geboren Danjil Tuhumena is allang geen onbekende meer in onze regio. De carrière van Danjil begon als 3-jarige drummer in de familie band ‘The Family Song’. Na het veel te vroege overlijden van vader Marcus Tuhumena stopte The Family Song en is Danjil zijn muzikale weg blijven volgen.

Politiek gisteren 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.