« Vorige - Volgende »

Line-up van het Pinksterfeest aan het Meer is bekend

20 april 2017 - 09:28  •  reacties

Line-up van het Pinksterfeest aan het Meer is bekend

Alphen aan den Rijn - Bij het Pinksterfeest aan het Meer ontbreekt de inbreng van lokale predikanten niet en spreekt ook Rikko Voorberg. Voorberg is oprichter en voorganger van de PopUpKerk in Amsterdam. Daarnaast zijn er optredens van Pearl Joan, de Zandtovenaar en van Alphenaren Daniëlle Schaap en David Rijvers. De initiatiefnemers van het Pinksterfeest zijn erg tevreden over de line-up van zangers, muzikanten en sprekers. Burgemeester Liesbeth Spies is enthousiast over de invulling van de zondagochtend van Zomerspektakel aan het Meer. "Ik was al fan van het Zomerspektakel. Nu het programma ook op zondagochtend ingevuld wordt, is het voor mij af." Dat dat door de kerken gebeurt, vindt ze bijzonder. "Vorig jaar zag je de kerken ook al in beweging toen de vluchtelingenproblematiek ontstond in Nederland en Alphen aan den Rijn. Ze boden de helpende hand – in praktische zin maar ook bij het luisteren naar de (vlucht)verhalen. Het is een goede zaak, dat ze zich meer laten zien", aldus Spies.

Ingmar van Veen, initiatiefnemer en voorzitter van Stichting Meer in Alphen, beaamt dit. "We zijn bijzonder blij dat er zoveel enthousiasme is, zowel bij kerken als de Zomerspektakel-organisatie en verder om ons heen."

Openluchtdienst
"Het Pinksterfeest is er voor iedereen in Alphen die kerkelijk is of was of helemaal niet gelooft en een mooie en zinnige ochtend wil beleven", vervolgt hij. "Onderdeel van het evenement is dat de predikanten een korte overdenking vertellen, die je laat nadenken. De liederen en muziek kennen een religieuze insteek – dat is logisch – en zullen de bezoekers na afloop laten zeggen: wat een prachtige ochtend heb ik meegemaakt", besluit Van Veen.

Het evenement is vrij toegankelijk vanaf 09.00 uur, de openluchtdienst start om 09.30 uur. Om 11.00 uur start het volgende onderdeel van het Zomerspektakel aan het Meer: de Obstacle Run door het Zegerslootgebied.

Foto: Ingmar van Veen overhandigt het programma aan burgemeester Liesbeth Spies

Fotograaf: Josh Walet
Holland west