« Vorige - Volgende »

Culinair Alphen keert na acht edities niet meer terug

20 april 2017 - 08:46  •  reacties

Culinair Alphen keert na acht edities niet meer terug

Alphen aan den Rijn - "De 'markt' voor evenementen en festivals is de afgelopen jaren drukker geworden en sterk veranderd", geeft voorzitter John Vermeer aan. "Door de opkomst van commercieel gedragen evenementen én de minder gulle houding van het bedrijfsleven om ons financieel te ondersteunen, is het lastiger geworden om de begroting rond te krijgen. Tel daar het feit bij op dat het steeds moeilijker werd om deelnemende restaurants te werven en het risico voor de organisatie wordt te groot. Overigens allemaal trends en ontwikkelingen die wij als bestuur heel goed begrijpen. Het evenementenlandschap is voller geworden en bedrijven en restaurants kunnen niet overal financieel aan bijdragen."

"Na acht keer Culinair Alphen moeten wij de conclusie trekken dat ons concept en bijbehorend businessmodel niet meer past bij deze tijd. De koek is op voor Culinair Alphen," aldus Vermeer. "Jammer, maar gelukkig blijft er nog genoeg te doen in Alphen!."

Toekomst
Het bestuur van de stichting sluit niet uit dat zij in de toekomst een nieuw evenement zullen introduceren in Alphen aan den Rijn. "We hebben nog geen concrete plannen, maar een aantal bestuursleden hebben goede en leuke ideëen. Dus wie weet!" aldus Vermeer.

Fotograaf: Josh Walet
Holland west