Unieke samenwerking bij Pinksterfeest aan het Meer

Tijdens het Zomerspektakel op Pinksterzondagochtend brengen de Alphense kerken voor iedereen een openluchtdienst van formaat. Het is een unieke samenwerking van kerken die hun deuren die zondag dicht houden. 'Heel Alphen naar het meer' is het credo.

Het concept wekt enorme enthousiasme op zowel binnen als buiten de kerken, hebben de initiatiefnemers gemerkt. Van verschillende kanten is er grote waardering die maar blijft groeien naarmate het evenement dichterbij komt.

"Het Pinksterfeest aan het meer is voor iedereen", zegt bestuurslid, mede-initiatiefnemer en Alphens ondernemer Gaby Paans. "We bieden een zeer aantrekkelijk programma van professionele muzikanten en sprekers – die met elkaar gaan voor een zinnige invulling van de zondagochtend."

Kerkgangers zullen zeker de elementen van hun zondagse kerkdiensten herkennen: de zegen, vertelling en lezing van een Bijbeltekst en tenslotte gebed. Deze gedeelten worden verzorgd door Rikko Voorberg, voorganger in de Amsterdamse PopUpKerk en ter zijde gestaan door Alphense predikanten.

Kwaliteit
Paans heeft gaandeweg de voorbereidingen gemerkt dat vele Alphenaren het een aansprekende formule vinden; een buitenevenement met een duidelijk en goed in elkaar stekend programma. "Je moet wel kwaliteit leveren", zo weet Paans. "Alleen dan is zoiets aantrekkelijk om naar toe te gaan." Zit het succes dan in bekende artiesten en mooie flyers? "Het helpt natuurlijk wel", beaamt Paans. "Het oog en oor wil ook wat, maar waar het bij het Pinksterfeest om gaat is dat we iets willen brengen."

De boodschap van de kerken is een verhaal van vriendschap, troost en verzoening. De vervreemding van het kerkgebouw en kerkgang is al jaren aan de gang, maar de mens is niet veel veranderd in zijn behoeften. Het Pinksterfeest aan het Meer brengt een mooi programma van Alphense muzikanten samen met Pearl Joan en de Zandtovenaar voor alle leeftijden.

Er zijn die ochtend kinderactiviteiten – powered by Shezaf Kinderdagverblijven en er zijn ongeveer tweeduizend zitplaatsen geregeld. Voor minder validen is de zij-ingang beschikbaar (via de Bijlen). Anderen nemen de normale ingang bij Wiebel Biebel. 

Het terrein gaat al om 9.00 uur open. Om 9.30 uur is de start.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.

Onderwijs gisteren 18:26

Leerlingen Groene Hart Topmavo organiseren AVEA-markt

Morgen organiseren de leerlingen van klas 3tl voor de tweede keer de AVEA-markt. Tijdens deze markt kunnen de bezoekers meer dan 35 marktkraampjes bezoeken en bijvoorbeeld smoothies, t-shirts, armbandjes, koeken en nog veel meer andere producten kopen. Ook kan men flessenvoetballen, pullbar hangen, nagels laten lakken en wordt er muziek gemaakt.  

Advertorial Horeca-arrangementen gisteren 17:40

Nieuw bij De Beren: 3-Gangen Puzzel Diner

Sinds kort kun je bij De Beren Alphen aan den Rijn niet alleen terecht voor een heerlijk 3-gangen diner, maar los je ook puzzels op om jouw eten vrij te spelen!

Kinderen gisteren 16:31

De King's Arena gelanceerd door Alphen Vitaal voor Koningsspelen

In aanloop naar de Koningsspelen heeft Alphen Vitaal een baanbrekend nieuw initiatief onthuld: De King's Arena. Dit online platform is speciaal ontworpen voor basisschoolkinderen in onze gemeente, met als doel hen op een speelse manier voor te bereiden op de Koningsspelen en meer te leren over sport, beweging en een gezonde levensstijl.