Bekijk het volledige programma van Zomerspektakel

"Het complete programma is klaar en daarmee ook het programmaboekje. Wat een werk hebben we verzet, maar we zijn zo blij met het resultaat", vertelt voorzitter Stanley de Looze. "Tijdens het Pinksterweekend is er voor iedereen wat leuks te doen bij Zomerspektakel aan het Meer."

De komende weken ligt het programmaboekje van het Zomerspektakel aan het Meer bij de horecadeelnemers, het gemeentehuis en de verkooppunten van de tickets. Dit zijn Haasbeek Herenhof, Formuleshop, Pet's Place, Bruna in de Atlas en de Primera in De Baronie. 

Vrijdag 2 juni
Op vrijdag 2 juni is het terrein om 16.30 uur open. Na een sponsorborrel starten DJ Eduard, de Edwin Evers Band, Guus Meeuwis en Kensington met de eerste dag van Zomerspektakel aan het Meer. De horeca staat dan ook al klaar met de lekkerste hapjes en drankjes. 

Zaterdag 3 juni
Deze ochtend is het terrein om 11.00 uur open voor kinderspelen en horeca. De entree is gratis. Om 12.00 uur start de Sterkste Man competitie, die tot zeker 17.00 uur duurt. Dan gaan een tiental zwaargewichten met elkaar de strijd aan op onderdelen als boomstam tillen, de Deadlift en de Stronghold.  

Om 15.00 uur komen de allerkleinsten aan de beurt voor een echte 'meet & greet' met Bob de Bouwer en Wendy. Aan het einde van de middag draait DJ Vincent Vilouca muziek om het publiek warm te draaien voor de avond, want om 18.00 uur start Wolter Kroes die iedereen laat meedeinen op meezingers als Viva Hollandia en Ik heb de hele nacht liggen dromen.

Ali B is er met zijn show Op Volle Toeren vanaf 19.30 uur, gevolgd door de band Toe Maar om 21.00 uur. De Memphis Maniacs treden die zaterdag als laatste op vanaf 22.45 uur, waarna de avond wordt afgesloten met een spetterend vuurwerkspektakel. 

Zondag 4 juni
Op deze Eerste Pinksterdag beleven bezoekers een unieke openluchtdienst van 09.30 tot 11.00 uur, georganiseerd door Pinksterfeest aan het Meer. Tijdens deze dienst wordt het Pinksterverhaal verteld door Rikko Voorberg en uitgebeeld door de Zandtovenaar. Het muzikale deel kent optredens van The Voice finaliste Pearl Joan en optredens van Alphense muzikanten als Daniëlle Schaap en David Rijvers.

Daarna barst om 11.00 uur de TCV Obstacle Run los met de Family Run. Tot zeker 17.00 uur zijn de deelnemers zichzelf een weg aan het banen over een grote hoeveelheid obstakels, waaronder de Van Mil Megaslide met vier hoogtes. Om 15.00 uur treden Wipneus en Pim op voor de kids.

Vanaf 17.00 uur is het terrein open voor het avondprogramma. Entree voor die avond is € 12,50 excl. administratiekosten en daar krijg je echt topartiesten voor. Om 18.15 uur treedt Helemaal Top op om het publiek vast in de stemming te brengen voor nog meer topoptredens. Om 18.45 uur kunnen bezoekers genieten van de Jostiband met gastoptredens van Frans Bauer, Helemaal Top, Maan en Pleun. Gastheer van die avond is Xander de Buisjoné. Daarna treedt Frans Bauer nog eens een half uurtje op om 20.15 uur.

Waylon volgt om 21.15 uur en Chef'Special sluit de avond af om 23.00 uur.

Maandag 5 juni
Heerlijk luieren na al dat sport- en spelgeweld van de afgelopen dagen kan op Tweede Pinksterdag met heerlijke loungemuziek. Het terrein is om 11.00 uur open en de entree is gratis. Deze dag staat geheel in het teken van Ibiza met tussen 12.00 en 18.00 uur de Ibiza-markt, geïnspireerd op de hippiemarkten van het eiland Ibiza.

De kleintjes zullen zich zeker vermaken met een show van Buurman en Buurman om 13.30 uur en de Meet ’n Greet met hen. Ook is er weer volop spel voor alle kinderen. Vanaf 14.45 uur staat Kraak en Smaak op het podium. Om 16.30 uur Haevn en om 18.30 uur Re:Freshed Orchestra, bekend van de DINO show.

Zomerspektal aan het Meer wordt om 20.00 uur afgesloten met de bekendmaking van de winnaars van de sms-acties.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Maatschappelijk vandaag 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 11:49

Rijschool Toppie zoekt gedreven rij-instructeurs voor hun team

Rijschool Toppie, een rijschool in Alphen aan den Rijn, is op zoek naar enthousiaste rij-instructeurs om hun team te versterken. Het behalen van een rijbewijs is een belangrijke mijlpaal in het leven van velen, en Rijschool Toppie streeft ernaar om dit moment voor hun leerlingen onvergetelijk te maken door hoogwaardige begeleiding te bieden.

Feestdagen vandaag 10:01

Bekijk hier alle activiteiten voor Koningsdag 2024!

Dit weekend viert heel Nederland de verjaardag van de koning, en ook in Alphen aan den Rijn belooft het een feestelijke dag te worden! Benieuwd naar wat jij kunt doen zaterdag? Lees snel verder!

Advertorial Evenementen vandaag 09:07

Word vriend van het Bevrijdingsfestival

Het is bijna zover. Op 5 mei vieren we onze vrijheid met het gratis Bevrijdingsfestival in het centrum van Alphen. Vind jij het belangrijk om elk jaar stil te blijven staan bij onze vrijheid? En houd je ook van een feestje? Word dan Vriend van het Bevrijdingsfestival en doneer eenmalig een bedrag naar keuze.

Advertorial Sport gisteren 17:43

D.O.S. viert groot succes met Clubkampioenschap

Op zondag 21 april kwamen de schijnwerpers te staan op de turntalenten van Gymnastiekvereniging D.O.S. Alphen aan den Rijn tijdens het Clubkampioenschap voor recreatieve turners en turnsters. Met een deelname van 155 enthousiaste leden, waarvan velen voor het eerst deelnamen aan een wedstrijd, was het een sportieve en gezellige dag.