Zomerspektakel overhandigt cheque aan SamenhuiS

Rudi Overmars en Evert Franse van inloophuis SamenhuiS uit Alphen aan den Rijn ontvingen woensdag 6 september een bedrag van 5.439 euro uit handen van Stanley de Looze, voorzitter Zomerspektakel aan het Meer. Met dit geld willen de mannen graag meer doen voor kinderen en jongvolwassene, die te maken hebben met kanker.

Het SamenhuiS is een kleinschalige laagdrempelige ontmoetingsplaats aan de Uranusstraat in Alphen aan den Rijn, waar ook serviceflat Driehoorne gevestigd is. Het inloophuis is bedoeld voor nabestaanden, lotgenoten of mensen met kanker. "Om over deze ziekte te kunnen praten of om even de kanker te vergeten", vertelt een gepassioneerde Evert Franse.

Beide mannen vertellen bevlogen over het SamenhuiS. Hier ligt hun passie, ontstaan vanuit de SamenLoop voor Hoop. Rudi Overmars: "We begonnen een jaar geleden met dit huis en inmiddels loopt het echt enorm goed." Evert vult aan: "Per kwartaal zien we het bezoekersaantal groeien. Over kanker praten blijft voor velen moeilijk en een hoge drempel om het verhaal met anderen te delen. Wij proberen hen over die drempel te helpen en achteraf blijkt dat bezoekers toch blij zijn geweest dat ze dit gedaan hebben. Dat doet ons goed. We krijgen nu veel mensen binnen via mond-tot-mond reclame. Ook de afdeling oncologie verwijst mensen naar ons. We helpen door met hen te praten, te eten of samen activiteiten op te pakken."

Momenteel zijn zo'n zeventien vrijwilligers actief bij SamenhuiS. Doordat de vraag aan hulp toeneemt willen de mannen graag groeien naar 25 vrijwilligers. "We zijn dus nog op zoek naar mensen die zich in willen zetten, zoals coördinatoren om de Public Relations of sponsoring op te pakken en gastvrouwen en gastheren. Door met meer mensen te werken kunnen we vaker open. Nu is de vrije inloop nog beperkt tot dinsdagmorgen, donderdagavond en vrijdagmiddag", aldus Evert en Rudi.

Kinderen en jongvolwassene
Rudi en Evert geven aan echt enorm blij verrast te zijn met het bedrag van Zomerspektakel. Dat geld willen ze het komende jaar besteden aan het helpen van kinderen en jongvolwassene die te maken hebben met kanker. "De bedoeling is om voor hen een film te maken die hen aanspreekt. Zij zijn een kwetsbare groep, waarvoor we professionals in willen zetten. Daarnaast willen we nog graag de wandel-, muziek- en kindergroep uitbreiden."


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek gisteren 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement gisteren 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie gisteren 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk gisteren 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!