Ook dit jaar Halloweenfeest Freaky Nights in Archeon

Voor het tweede jaar op rij worden de Freaky Nights georganiseerd in Archeon in Alphen aan den Rijn. De organisatie van het evenement, vol horror en griezelen, is in handen van de Cascarvieten en Archeon.

Dat het na vorig jaar grootster moest, was voor de organisatoren duidelijk. "Met voldoening hebben we teruggekeken op het succes van de eerste aflevering. Daarom zijn we doorgegaan", aldus Mariëtte, één van de initiatiefnemers namens de Cascarvieten. Zij is samen met Diana, Marina en Annemieke het creatieve brein achter dit griezelige festijn. 

Het allereerste idee ontstond vorig jaar nadat de Cascarvieten na twaalf edities Dinner Night een nieuwe activiteit zochten. Na het ontstaanvan het idee voor Freaky Nights, was duidelijk dat niet zomaar een Halloween moest worden met pompoenen en lampionnen. "Nee, het moest spectaculair worden, waaraan meer dan negentig vrijwilligers van de Cascarvieten en ongeveer dertig medewerkers van Archeon samenwerken", vertelt Diana.

Archeon was vorig jaar meteen enthousiast over de plannen en ook dit jaar is de samenwerking weer beklonken. "Wij zijn maar vrijwilligers. We werken met een klein budget, maar kunnen rekenen op een tomeloze inzet van onze leden en samen met de medewerkers van Archeon organiseren wij een echt professioneel Halloweenfeest", vindt Diana.

Tickets
De Freaky Nights vinden plaats op vrijdag 20 en zaterdag 21 oktober.  Overdag is het park geheel in Halloweenstijl gehuld, maar vanaf 19.30 uur is het park open voor iedereen die durft, vanaf 12 jaar. Tickets zijn verkrijgbaar via deze link.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Sport gisteren 17:43

D.O.S. viert groot succes met Clubkampioenschap

Op zondag 21 april kwamen de schijnwerpers te staan op de turntalenten van Gymnastiekvereniging D.O.S. Alphen aan den Rijn tijdens het Clubkampioenschap voor recreatieve turners en turnsters. Met een deelname van 155 enthousiaste leden, waarvan velen voor het eerst deelnamen aan een wedstrijd, was het een sportieve en gezellige dag.

Politiek gisteren 16:22

Gemeentelijke erepenning voor Museumpark Archeon

Tijdens een feestelijke Limesbijeenkomst is woensdag 24 april de gemeentelijke erepenning door burgemeester Liesbeth Spies uitgereikt aan Museumpark Archeon. Het museum krijgt de penning voor verdiensten voor gemeente Alphen aan den Rijn op het gebied van educatie, cultuurbehoud, toerisme, sociale betrokkenheid en werkgelegenheid.

Advertorial Theater gisteren 15:09

Het boek Rust en Vreugd van Hendrik Groen in het theater!

Iedereen kent ze wel, de succesvolle dagboeken van Hendrik Groen waarin hij het dagelijks leven in zijn verzorgingshuis beschrijft. De schrijver heeft in een van zijn meest recente werken, Rust en Vreugd, zijn verzorgingshuis verruilt voor een volkstuin, waarvan de voorstelling binnenkort in Castellum te zien is!

Politiek gisteren 13:51

Subsidie voor 2000 jaar geschiedenis en 10 jaar eenheid

Gemeente Alphen aan den Rijn viert dit jaar dat tien jaar geleden uit drie gemeenten één gemeente is ontstaan. In de hele gemeente worden kleinschalige feestjes gevierd. Organisatoren kunnen hiervoor subsidie aanvragen. In de pot zit in totaal € 75.000,- voor inwonersactiviteiten.

Politiek gisteren 12:17

Plan voor sportcomplex De Bijlen nog niet klaar

De Rijnstreekhal wordt opnieuw voor een half miljoen euro opgeknapt. De hal is dan voor de komende vijf jaar geschikt voor gebruik. De reden is dat het plan voor een nieuw sportcomplex in De Bijlen nog niet klaar is. Dit plan kan pas worden afgemaakt na de komende bezuinigingsronde door de Alphense gemeenteraad.

Politiek gisteren 10:46

Subsidie voor isolatie goedkope koopwoningen

Eigenaar-bewoners van goedkope slecht geïsoleerde koopwoningen in gemeente Alphen aan den Rijn kunnen subsidie aanvragen voor het isoleren van hun woning. Het gaat om vloerisolatie, dubbel glas en dakisolatie. Het maximale subsidiebedrag is € 1.460,- per woning.