Advertorial Evenementen

Ladies Night op 8 maart in de Herberg van Archeon

Op Internationale Vrouwendag, donderdag 8 maart, is in de Herberg van Archeon een Ladies Night. De Ladies Night wordt georganiseerd door Petra Hoogenes en Lisette Goddrie-Godart. De entree is gratis en vroege dames krijgen ook nog twee drankjes gratis.

Er zijn verschillende demonstraties, activiteiten en workshops waar je van alles kunt doen. Ook zijn er proeverijen en er is live muziek van Toine Kremer van Helemaal Top, Desirée van Brussel verzorgt de presentatie. Verschillende verkoopstands met 'leuke dingen voor jezelf' maken het plaatje compleet.

Internationale Vrouwendag
Donderdag 8 maart is Internationale Vrouwendag. Een dag waarop wereldwijd wordt nagedacht over de positie van vrouwen in de maatschappij. In de Universele verklaring van de Rechten van de Mens is vastgelegd dat mannen en vrouwen dezelfde rechten hebben. Helaas is dat in de praktijk vrijwel nergens op de wereld het geval.
Dat is meteen een link naar de politiek. Politieke partijen en daarmee landelijke, provinciale en lokale besturen hebben hier invloed op. Daarom moeten er meer vrouwen in de politiek en dus aan 'de knoppen draaien'. Hoogenes en Goddrie staan om deze reden allebei op de kandidatenlijst van Nieuw Elan als nummer 2 en nummer 6.

Pubquiz
Bij de entree van Ladies Night krijgen alle bezoekers een ‘lokale politieke pubquiz’. Wie deze ingevuld weer inlevert, maakt kans op mooie prijzen!
De Ladies Night is van 20.00 tot 23.00 uur in de Herberg van Museumpark Archeon. De entree is gratis. Wie tussen 20.00 en 21.00 uur arriveert, krijgt twee drankjes gratis. Het advies is om op de fiets te komen!

DEELNEMERS

*Toine Kremer van Helemaal Top live optreden
*straatmuzikanten van Archeon live optreden
*wijnproeverij van Wijnwinkel&Zo
*proeverij biologische producten met chef Joop van de Beek van Passie voor Eten en Jumbo Herenhof
*proeverij smoothies met Kasper van Van Zon Fresh Foods
*Nice Cocktail Ice met gratis ijsjes met alcohol
*Rivius met workshops een tuintje zo groot als een stoeptegel
*Gardini met tuinontwerpen
*Kluivers Interieur met je woning ingericht voor altijd
*CAS met veilig fietsen en wandelen in Alphen aan den Rijn
*De Thermen 2 met Ladies Only en andere activiteiten in de Alphense zwembaden
*Jijbentgezond.nl met Powerslim en test je kracht
*Bezemer Fitness met 'de' trampoline
*Ina Oosterlee stoelmassage
*Jouw Voetencoach met voetreflexmassage
*Lovely Weddings met bruidsmode en workshops oogmake-up
*Marie-Louise Braamhorst met workshops mandala tekenen
*Marianne Smits waarzegster
*Het Orakel van Archeon
*In bed met Liset door Passie voor Slapen
*Inge Beenmode met empowerment panty’s (verkoop)
*Magneetsieraad met sieraden (verkoop)
*Lovely Kadoshop met workshops Flower Box maken (verkoop)
*Nice Moments met compliment en motivatiekaartjes (verkoop)
*Saskia Jansen met haar eerste boek (verkoop en signeren)
*SamenLoop voor Hoop Alphen 2018

Ladies Night is uitdrukkelijk bedoeld voor vrouwen!
Meer info op facebook.com/NieuwElanLadiesNight


Meer nieuws

Advertorial Sport gisteren 17:43

D.O.S. viert groot succes met Clubkampioenschap

Op zondag 21 april kwamen de schijnwerpers te staan op de turntalenten van Gymnastiekvereniging D.O.S. Alphen aan den Rijn tijdens het Clubkampioenschap voor recreatieve turners en turnsters. Met een deelname van 155 enthousiaste leden, waarvan velen voor het eerst deelnamen aan een wedstrijd, was het een sportieve en gezellige dag.

Politiek gisteren 16:22

Gemeentelijke erepenning voor Museumpark Archeon

Tijdens een feestelijke Limesbijeenkomst is woensdag 24 april de gemeentelijke erepenning door burgemeester Liesbeth Spies uitgereikt aan Museumpark Archeon. Het museum krijgt de penning voor verdiensten voor gemeente Alphen aan den Rijn op het gebied van educatie, cultuurbehoud, toerisme, sociale betrokkenheid en werkgelegenheid.

Advertorial Theater gisteren 15:09

Het boek Rust en Vreugd van Hendrik Groen in het theater!

Iedereen kent ze wel, de succesvolle dagboeken van Hendrik Groen waarin hij het dagelijks leven in zijn verzorgingshuis beschrijft. De schrijver heeft in een van zijn meest recente werken, Rust en Vreugd, zijn verzorgingshuis verruilt voor een volkstuin, waarvan de voorstelling binnenkort in Castellum te zien is!

Politiek gisteren 13:51

Subsidie voor 2000 jaar geschiedenis en 10 jaar eenheid

Gemeente Alphen aan den Rijn viert dit jaar dat tien jaar geleden uit drie gemeenten één gemeente is ontstaan. In de hele gemeente worden kleinschalige feestjes gevierd. Organisatoren kunnen hiervoor subsidie aanvragen. In de pot zit in totaal € 75.000,- voor inwonersactiviteiten.

Politiek gisteren 12:17

Plan voor sportcomplex De Bijlen nog niet klaar

De Rijnstreekhal wordt opnieuw voor een half miljoen euro opgeknapt. De hal is dan voor de komende vijf jaar geschikt voor gebruik. De reden is dat het plan voor een nieuw sportcomplex in De Bijlen nog niet klaar is. Dit plan kan pas worden afgemaakt na de komende bezuinigingsronde door de Alphense gemeenteraad.

Politiek gisteren 10:46

Subsidie voor isolatie goedkope koopwoningen

Eigenaar-bewoners van goedkope slecht geïsoleerde koopwoningen in gemeente Alphen aan den Rijn kunnen subsidie aanvragen voor het isoleren van hun woning. Het gaat om vloerisolatie, dubbel glas en dakisolatie. Het maximale subsidiebedrag is € 1.460,- per woning.