Advertorial Evenementen

Gezellige Ladies Night in Herberg van Archeon

Ladies Night op donderdag 8 maart in de Herberg van Archeon belooft een groots evenement te worden. De Herberg is ingericht als een gezellige beurs met demonstraties, workshops en proeverijen. Afsluitend is er een optreden van Toine Kremer!

De Ladies Night is van 20.00 tot 23.00 uur en de toegang is gratis. Vroege vogels die tussen 20.00 en 21.00 uur arriveren, krijgen zelfs de eerste twee drankjes gratis.

Beurs
In de Herberg van Archeon is een gezellige beurs ingericht. De vele stands zijn allemaal van lokale ondernemers en organisaties. Behalve presentaties, proeverijen en workshops zijn er ook verkoopstands met aparte producten speciaal gericht op vrouwen. Onder meer Inge Beenmode en Saskia Jansen met haar eerste boek zijn aanwezig. Er zijn proeverijen van Jumbo Herenhof samen met Passie voor Eten en Van Zon Fresh Foods, Wijnwinkel & Zo en N’Ice cocktailijs. Er zijn workshops van onder meer Lovely Weddings (make-up), Rivius tuinontwerp en Lovely Kadoshop (flower box). Er zijn veel presentaties zoals Veilig Fietsen door CAS, er is voetreflexmassage, mandala tekenen, je kunt een reading laten doen of de tarotkaarten laten uitleggen. Kortom: allemaal leuke vrouwendingen.

Internationale Vrouwendag
Internationale Vrouwendag gaat over de gelijkwaardigheid van man en vrouw. Deze is weliswaar vastgelegd in de universele rechten van de mens, maar in de praktijk is het in bijna geen enkel land realiteit. Op 8 maart wordt hier wereldwijd aandacht voor gevraagd. In Archeon wordt tijdens Ladies Night kort aandacht besteed aan het doel van Internationale Vrouwendag en wordt de link gelegd met de politiek die hier iets aan kan doen. Natuurlijk ook hier in Alphen aan den Rijn. De gastvrouwen Petra Hoogenes en Lisette Goddrie-Godart willen dit ook daadwerkelijk uitvoeren en zijn daarom kandidaat-raadsleden voor Nieuw Elan.

Hoofdfoto: Lisette Goddrie-Godart (links) en Petra Hoogenes / beide andere foto's zijn van de Herberg in Archeon (met directeur Monique Veldman)


Meer nieuws

Politie en handhaving vandaag 10:40

Jonge dieven betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn

Op zaterdagmiddag 20 april werd een winkeldief op heterdaad betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn. De politie werd rond 13:30 uur gealarmeerd nadat het winkelpersoneel knipgeluiden uit een pashokje had gehoord. Bij onderzoek bleek dat twee jongemannen diefstallabels van kleding aan het verwijderen waren.

Advertorial Evenement vandaag 09:25

The Chicago Funk live op Sama Sama Maluku Festival 2024

Op 7 juli 2024 kun je genieten van fun en soul met The Chicago Funk, geprezen als de beste Earth, Wind & Fire tribute band ter wereld! Op 5 april speelden ze de pannen van het Castellum Theater, waar de bezoekers hebben genoten van deze swingende avond.

Advertorial Winactie Sport gisteren 16:24

Win je aankoopbedrag terug bij Running & Walkingcenter!

Het voorjaar komt er langzaam aan en iedereen wil onderhand weer eens lekker buiten wandelen of hardlopen. Als extra stimulans heeft Running & Walkingcenter een mooie actie! Je kunt namelijk jouw aankoopbedrag terugwinnen!

Politie en handhaving gisteren 15:17

Jongen mishandeld op de Willemstraat

Gisteren, rond 15:30 uur, kreeg de politie Alphen aan den Rijn een melding van een mishandeling op de Willemstraat. Een jongen wilde daar gaan voetballen met zijn jongere broertje, toen een groep van tien jongens ook interesse toonde om mee te doen. Helaas namen zij echter de bal af en renden ermee weg. Toen de jongen zijn bal terug wilde halen, werd hij door vijf van deze jongens in elkaar geslagen.