Nieuws

« Vorige - Volgende »

20 van Alphen in 2019 niet begin, maar eind maart

25 april 2018 - 14:01  •  reacties

20 van Alphen in 2019 niet begin, maar eind maart

Alphen aan den Rijn - De reden van deze éénmalige wijziging is dat in het weekend van 3 maart 2019 carnaval wordt gevierd. "Er zijn dan in de gemeente en in Reeuwijk carnavalsoptochten en dit betekent onder andere dat een belangrijke groep van onze (parcours)vrijwilligers dat weekend niet inzetbaar is", aldus voorzitter Arthur Bosua. "Ook hebben wij te maken met onze planning met de gemeente en theater Castellum."

De organisatie van de 20 van Alphen maakt tijdens het evenement gebruik van het Alphense theater als thuisbasis. Echter was voor Castellum de eerste volgende mogelijkheid zondag 24 maart, waardoor het evenement drie weken later dan gewoonlijk plaatsvindt. 

Desondanks ziet Bosua de voordelen in van de nieuw gekozen datum. "Een voordeel is dat wij en dus ook de vrijwilligers en deelnemers geen last hebben van de voorjaarsvakantie in 2019." De afgelopen jaren viel de voorjaarsklassieker steeds tijdens de voorjaarsvakantie, wat iets minder deelnemers opleverde dan als het evenement buiten de vakantie om plaatsvond. 

Fotograaf: Josh Walet
Mediamarkt
20 van Alphen.'
20 van Alphen

De 20 van Alphen is van en voor iedereen.