Advertorial Evenementen

Di-rect: 'Energie, dynamiek en nog meer energie!'

Al bijna 20 jaar draait de Haagse rockband Di-rect mee in de Nederlandse muziekwereld. De band groeide van een jonge Haagse Rockband uit naar één van de grootste live-bands van Nederland. Vrijdag 1 juni staat de Haagse rockband op het Zomerspektakel. Alphens.nl sprak vlak voor hun optreden met de bandleden.

Jullie staan dit jaar voor de tweede keer op het Zomerspektakel, wat vinden jullie van dit festival?
'Het is mooi om te zien dat het festival sinds 2015 zo is gegroeid', aldus leadzanger Marcel Veenendaal. 'Niet alleen het podium is dit jaar groter maar ook de bezoekersaantallen zijn bijna verdubbeld ten opzichte van 2015, de laatste keer dat wij hier speelden'.

Wat verwachten jullie van deze avond?
Bassist Bas van Wageningen: 'We hebben ontzettend veel zin in deze gig, alleen we hopen wel dat het droog blijft want onze gitarist Spike is zijn poncho vergeten.'

Jullie hebben net uit een uitverkochte clubtour achter de rug, is een festival als het Zomerspaktakel dan een groot verschil voor jullie?
Bas: 'Het grote verschil is dat we met de clubtour ruim twee uur konden spelen, hier moeten we knallen in een kortere periode. De overeenkomst is wel dat het beide stijf uitverkocht is.'

Wat kunnen we vanavond van jullie verwachten?
Alle bandleden in koor: 'Energie, dynamiek en nog meer energie!'

Vaste prik tijdens het Zomerspektakel is de jaarlijkse Obstacle Run, durven jullie het aan om mee te doen?
'Dat ligt eraan op welke dag?, aldus Spike. 'Op Zondag? Nee helaas, Zondag is sowieso een no-go voor ons.'

Wie van jullie vijven zou er als eerste over de finish komen?
'Als er muziek van de band Limp Bizkit gedraaid wordt komen we allemaal wel over de finish, maar waarschijnlijk Marcel als eerste. 'Die zou op karakter winnen', aldus Bas.


Meer nieuws

Maatschappelijk vandaag 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 11:49

Rijschool Toppie zoekt gedreven rij-instructeurs voor hun team

Rijschool Toppie, een rijschool in Alphen aan den Rijn, is op zoek naar enthousiaste rij-instructeurs om hun team te versterken. Het behalen van een rijbewijs is een belangrijke mijlpaal in het leven van velen, en Rijschool Toppie streeft ernaar om dit moment voor hun leerlingen onvergetelijk te maken door hoogwaardige begeleiding te bieden.

Feestdagen vandaag 10:01

Bekijk hier alle activiteiten voor Koningsdag 2024!

Dit weekend viert heel Nederland de verjaardag van de koning, en ook in Alphen aan den Rijn belooft het een feestelijke dag te worden! Benieuwd naar wat jij kunt doen zaterdag? Lees snel verder!

Advertorial Evenementen vandaag 09:07

Word vriend van het Bevrijdingsfestival

Het is bijna zover. Op 5 mei vieren we onze vrijheid met het gratis Bevrijdingsfestival in het centrum van Alphen. Vind jij het belangrijk om elk jaar stil te blijven staan bij onze vrijheid? En houd je ook van een feestje? Word dan Vriend van het Bevrijdingsfestival en doneer eenmalig een bedrag naar keuze.