Nieuws

« Vorige - Volgende »

Romeins weekend in het Alphense centrum

12 juni 2018 - 11:06  •  reacties

Romeins weekend in het Alphense centrum

Alphen aan den Rijn - Door het hele stadscentrum van Alphen aan den Rijn zijn beide dagen tussen 12.00 en 17.00 uur activiteiten te doen die allen in het teken staan van de Romeinen. 

Officiële opening
Het weekend wordt zaterdag 30 juni officieel geopend. Om 12.00 uur meert een Romeins schip van 25 meter lang af bij het Rijnplein met daarop genodigden. Liesbeth Spies, Gerard van As en Kees van Velzen zijn hierbij aanwezig, waarbij de burgemeester het woord doet namens de wethouder Stadshart en wethouder Limes. Na het openingswoordje van de burgemeester kunnen de bezoekers zelf een stuk over de Rijn varen op het authentieke schip. Maar er is veel meer te beleven in het centrum: van gladiatrixengevechten tot een ambachtenmarkt en van een Romeinse Beautysalon tot militaire shows en muziek.

Krant
Op woensdag 13 juni verschijnt er een speciale Romeins Weekend-krant, die huis-aan-huis verspreid wordt in de gemeente Alphen aan den Rijn. In deze krant zijn alle activiteiten, het programma, een plattegrond, Romeinse weetjes en een prijspuzzel te vinden. 

Op de hoogte blijven van het Romeinse Weekend? Hou dan ook onze facebookpagina onze Facebookpagina in de gaten

Fotograaf: PR AlphenLinkt
Centrum.'
Centrum

Het centrum van Alphen aan den Rijn..