Nieuws

« Vorige - Volgende »

Invloed van technologie onderzocht in theatervoorstellingen

1 augustus 2018 - 09:28  •  Cindy van der Hoorn  •  reacties

Invloed van technologie onderzocht in theatervoorstellingen

Alphen aan den Rijn - Facebook weet wanneer je je relatie gaat verbreken en sommige supermarkten weten wanneer je in verwachting bent vóórdat jij dat weet. We denken dat we privacy erg belangrijk vinden, maar we leveren met alle liefde wat privacy in voor een gratis dienst.

In de illusieshow Privacy op 11 oktober zoekt mind-illusionist en acteur Jochem Nooyen uit wat privacy voor een mens betekent. In interactieve gedachtenlees-experimenten achterhaalt Jochem of jij echt niets te verbergen hebt en hoe privé je gedachten eigenlijk zijn. Hij zoekt het snijvlak op tussen werkelijke privacy en de illusie ervan.

Als illusionist was Jochem onder andere te zien in De nieuwe Uri Geller show. Als acteur is hij vooral bekend van Rundfunk.

Toeval
Ons huidige wereldbeeld wordt steeds meer bepaald door algoritmes en technologie. Maar veel inzichten die je wereldbeeld op z’n kop zetten, ontdekken we per toeval. Maker Davy Pieters ontleedt op 8 november in How to Build a Universe het toeval, om te begrijpen hoe ingrijpende inzichten tot stand komen. Het resultaat is een beeldende, filmische, fysieke en muzikale voorstelling.

Davy Pieters (Nederland, 1988) is hard op weg één van de origineelste theaterregisseurs van het moment te worden. Haar beeldende mimetheater vindt inspiratie in onder meer games, (social)media, reclame, strips en beeldende kunst.

Kaartjes zijn te koop via de website www.parkvilla.nl of aan de kassa. Indien u kaarten online koopt kunt u van tevoren uw stoel bepalen.

Fotograaf: PR Parkvilla
Parkvilla.'
Parkvilla

Pak het podium in het theater!