Advertorial Evenementen

Invloed van technologie onderzocht in theatervoorstellingen

Komend najaar zijn er bij Parkvilla in Alphen aan den Rijn twee voorstellingen over de invloed van technologie op onze samenleving. Jochem Nooyen zoekt in zijn mindillusieshow Privacy het snijvlak op tussen werkelijke privacy en de illusie ervan. How to build a universe van Theater Rotterdam zoekt welke rol toeval speelt in een wereld waarin we met technologie al het toeval uit willen sluiten.

Facebook weet wanneer je je relatie gaat verbreken en sommige supermarkten weten wanneer je in verwachting bent vóórdat jij dat weet. We denken dat we privacy erg belangrijk vinden, maar we leveren met alle liefde wat privacy in voor een gratis dienst.

In de illusieshow Privacy op 11 oktober zoekt mind-illusionist en acteur Jochem Nooyen uit wat privacy voor een mens betekent. In interactieve gedachtenlees-experimenten achterhaalt Jochem of jij echt niets te verbergen hebt en hoe privé je gedachten eigenlijk zijn. Hij zoekt het snijvlak op tussen werkelijke privacy en de illusie ervan.

Als illusionist was Jochem onder andere te zien in De nieuwe Uri Geller show. Als acteur is hij vooral bekend van Rundfunk.

Toeval
Ons huidige wereldbeeld wordt steeds meer bepaald door algoritmes en technologie. Maar veel inzichten die je wereldbeeld op z’n kop zetten, ontdekken we per toeval. Maker Davy Pieters ontleedt op 8 november in How to Build a Universe het toeval, om te begrijpen hoe ingrijpende inzichten tot stand komen. Het resultaat is een beeldende, filmische, fysieke en muzikale voorstelling.

Davy Pieters (Nederland, 1988) is hard op weg één van de origineelste theaterregisseurs van het moment te worden. Haar beeldende mimetheater vindt inspiratie in onder meer games, (social)media, reclame, strips en beeldende kunst.

Kaartjes zijn te koop via de website www.parkvilla.nl of aan de kassa. Indien u kaarten online koopt kunt u van tevoren uw stoel bepalen.


Meer nieuws

Advertorial Winkelen gisteren 17:11

End of season sale bij Mountain Lifestyle - Hoge korting op nieuwste collecties

Scoor deze zondag alvast je nieuwe wintersportoutfit voor het nieuwe wintersportseizoen tijdens de end of season sale bij Mountain Lifestyle! De beurs vindt zondag 28 april tussen 12:00 en 17:00 uur plaats bij wintersportkledingwinkel Mountain Lifestyle te Alphen aan den Rijn. De kortingen lopen op tot 80% dus het is de ultieme mogelijkheid om te komen shoppen voor je gave wintersport outfit!

Politiek gisteren 15:53

Meer en betere busverbindingen via Qbuzz

Qbuzz neemt de busconcessie van Arriva over. Dit betekent dat er vanaf 2025 bussen van Qbuzz zullen rijden. De vervoerder heeft een nieuw vervoerplan voor 2025 gepresenteerd met aanzienlijke verbeteringen voor Alphen aan den Rijn en de regio. Het gaat daarbij vooral om beter en regelmatiger vervoer, ook ’s nachts en in het weekend.

Sport gisteren 14:38

Nieuwe Sloot tennisster Diede de Groot wint Oscar voor sport

Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft de felbegeerde Oscar voor 'Sporter van het Jaar met een beperking' gewonnen. De Groot was al eerder was genomineerd, maar heeft nu eindelijk de erkenning gekregen voor haar prestaties door middel van een Oscar.

Advertorial Beauty en verzorging gisteren 13:19

Ontdek de persoonlijke aanpak van Complete Skincare!

Bij Complete Skincare begrijpen ze dat je huid voortdurend verandert en daarom geloven ze niet in standaardbehandelingen. “Onze aanpak is gebaseerd op je unieke huidconditie die bij elk bezoek kan verschillen”, vertelt Madeline, eigenaresse van Complete Skincare. Ben jij benieuwd naar de persoonlijke benadering? Lees verder om meer te ontdekken over de unieke behandelmethode van Complete Skincare.

Politie en handhaving gisteren 10:40

Jonge dieven betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn

Op zaterdagmiddag 20 april werd een winkeldief op heterdaad betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn. De politie werd rond 13:30 uur gealarmeerd nadat het winkelpersoneel knipgeluiden uit een pashokje had gehoord. Bij onderzoek bleek dat twee jongemannen diefstallabels van kleding aan het verwijderen waren.