Nieuws

« Vorige - Volgende »

Pierre Wind opnieuw aanwezig bij Archeon Culinair

17 september 2018 - 09:46  •  reacties

Pierre Wind opnieuw aanwezig bij Archeon Culinair

Alphen aan den Rijn - In Archeon zijn de jagers en verzamelaars uit de prehistorie bezig met de vangst van de dag uit de viskuil, maar ze schuwen ook het eten van insecten niet. Bij de eerste boeren kun je zelf zo een meelwormenomelet eten, bij de Bronstijd is men bezig met het bakken van brood en maken van kaas en in de IJzertijd wordt brandnetelsoep met vergeten groenten gemaakt.

Ook in het Romeinse gedeelte van het museumpark worden culinaire hoogstandjes bereid. Bezoekers van hert park kunnen hetzelfde eten proeven dat tweeduizend jaar geleden door senatoren werd genuttigd, zoals Libum (het Romeinse brood), Posca (praktische soldatenwijn) en voor de kinderen Romeinse poffertjes.

In de middeleeuwen is de dagelijkse kost een stoofpotje of pap, aangevuld met vers brood van de bakker en natuurlijk bier uit het klooster.

Culinaire tijdreis
Op zondag 23 september zorgt Pierre Wind voor een culinaire tijdreis door de prehistorie, Romeinse tijd en middeleeuwen, met muzikaal vermaak van de troubadour. Tijdens 3-gangendiner maken bezoekers kennis met een proeverij van lekkernijen en vermaak door de eeuwen heen.

Fotograaf: PR Archeon