Nieuws

« Vorige - Volgende »

Tóch een Halloweenoptocht in het Alphense centrum

23 september 2018 - 15:36  •  reacties

Tóch een Halloweenoptocht in het Alphense centrum

Alphen aan den Rijn - Drijvende kracht achter de Halloweenoptocht is Jeroen de Nie, voorzitter van stichting De Fantasie Compagnie die onder andere ook het Alphens Sinterklaasjournaal produceert en zich inzet voor kinderen die het minder hebben. De Nie werkte de afgelopen editie ook mee aan de Halloweenoptocht en vernam dit jaar dan ook als één van de eersten dat het evenement dit jaar wasgeschrapt. 

"Wij kregen bij de Fantasie Compagnie uiteindelijk zoveel reacties met de vraag of wij het evenement niet konden oppakken..  Daarnaast wilden we bij stichting MAX sowieso al een Halloweendisco organiseren. Dat was voor ons reden om hier over na te denken en uiteindelijk besloten een poging te wagen", vertelt De Nie. Afgelopen vrijdag werden de koppen bij elkaar gestoken en diverse lijntjes uitgegooid. "Iedereen, ook de gemeente, reageerde direct enthousiast", De Nie. "Hierdoor konden we doorpakken."

Kosten
Waar het budget een probleem is voor de organisatie van de afgelopen edities, ziet de 25-jarige De Nie dit anders. "Uiteraard zal het niet zo groots zijn als de afgelopen jaren, maar het is een te leuk initiatief om te laten liggen. Daarnaast sluit het prima aan bij de plannen die we al hadden. De kosten, zoals bijvoorbeeld voor de vergunning, willen we vanuit De Fantasie Compagnie en stichting MAX wel op ons nemen."

Wel hoopt De Nie op de medewerking van ouders. "We zullen hoogstwaarschijnlijk een beroep moeten doen op ouders met de vraag om mee te lopen en de kinderen te begeleiden, zodat wij onze mensen op andere punten tijdens het evenement kunnen inzetten." 

Optocht en disco
Op vrijdagavond 26 oktober wordt de Halloweenoptocht gehouden in het Alphense centrum. Tijdens het wandelen van de route door het stadshart krijgen de kinderen op diverse punten snoepgoed. De optocht zal uiteindelijk over de Van Boetzelaerstraat naar de Olympiaweg leiden, waar bij stichting MAX een horrordisco wordt gehouden voor de deelnemers. 

"De details zijn we nog aan het uitwerken, maar langzaam begint het vorm te krijgen!", aldus De Nie.

Fotograaf: Josh Walet