Succesvolle proeverij Hendrick's Pub en Wijnbar&Zo

Afgelopen zaterdag was het Hendrick's Pub vs Wijnbar&Zo. In de kroeg aan de Prins Hendrikstraat namen Mike Schuurman en Ruud Warmerdam het tegen elkaar op om de gasten te overtuigen van bier- en wijnkennis.

De horecaondernemers gingen onlangs de samenwerking aan om een proeverij te organiseren, waarbij Warmerdam (Wijnbar&Zo) moest aantonen dat hij net zoveel verstand had van bier als Schuurman (Hendrick's Pub) en andersom. De eerste editie was een uitverkochte thuiswedstrijd voor Schuurman.

"Het was een bijzonder geslaagde middag! Dat vonden wij niet alleen, ook de gasten die meededen aan de proeverij waren lovend over de middag", vertelt Warmerdam. "Mike had vier categorieën bier bedacht, waarbij wij allebei een bier die in die categorie hoort moesten bedenken. Hetzelfde gold voor twee soorten wijnen, waardoor alle gasten in totaal dus twaalf drankjes -en drie verschillende gerechtjes- voorgeschoteld kregen." 

De gasten bepaalden uiteindelijk welk drank per categorie het best werd gewaardeerd. "Mike won de thuiswedstrijd, maar dat lag in de lijn der verwachting omdat er meer bier werd geserveerd. De volgende keer is het Wijnbar vs. Hendrick's Pub en worden er vier wijnen en twee bieren geserveerd. Hopelijk is de winst dan voor ons!", aldus Warmerdam.

Wijnbar&Zo vs. Hendrick's Pub
De volgende editie vindt zondag 25 november plaats, maar beide ondernemers zijn zo tevreden over de pilot dat nu al is besloten de proeverij de komende jaren door te zetten. Warmerdam: "Het is leuk dat twee horecagelegenheden samenwerken. Wij zorgen op deze manier dat onze gasten ook naar Hendrick's Pub gaan en andersom."

Voor de editie Wijnbar vs. Hendrick's Pub kan nog gereserveerd worden door te bellen, mailen of binnen te lopen bij Wijnbar&Zo of Hendrick's Pub. Gasten betalen 35 euro voor de proeverij en krijgen tussendoor ook enkele gerechten geserveerd.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Theater gisteren 16:57

Een laatste staande ovatie voor Van de Veerdonk!

Het is jammer maar waar. Mark van de Veerdonk, de virtuoze cabaretier uit Brabant, maakt zich klaar om zijn carrière in de schijnwerpers af te sluiten. Na bijna 40 jaar op de planken, waarin hij het publiek trakteerde op 17 briljante cabaretprogramma's, vindt hij het tijd voor een nieuwe uitdaging. "Herenkapper in Boekel, astronaut, filemelder op Schiermonnikoog. Ik zie wel," grapt hij.

Rechtszaak gisteren 15:40

Man krijgt werkstraf voor smokkelen hasj in Alphense gevangenis

Een 21-jarige man uit Schiedam is door de rechter in Den Haag veroordeeld tot een werkstraf van veertig uur voor het binnensmokkelen van hasj in de Penitentiaire Inrichting in Alphen aan den Rijn. De veroordeling volgde op een incident tijdens het bezoekuur, waarbij de man iets aan een gedetineerde overhandigde. Een oplettende bewaker merkte het verdachte gedrag op, wat leidde tot de ontdekking van het smokkelwaar.

Maatschappelijk gisteren 11:49

Praxis Alphen aan den Rijn schenkt hout voor Stadstuin De Schittering

Op 10 maart werd Stichting Help Anders aangenaam verrast door een gulle donatie van hout door Praxis Alphen aan den Rijn. Het ging om kromme delen die niet meer verkocht konden worden, maar die nu zijn omgetoverd tot een prachtige bank voor stadstuin De Schittering, gelegen in de Edelstenenbuurt.

Verkeer en vervoer gisteren 10:35

NS zet treinen zaterdag paar minuten stil uit protest tegen geweld

In reactie op toenemend geweld tegen NS-personeel zal de Nederlandse Spoorwegen op zaterdagavond om 22:30 uur alle treindiensten drie minuten lang stilzetten. Dit besluit volgt op een ernstig incident afgelopen weekend, waarbij een conducteur in een dubbeldekkertrein werd mishandeld.