Feestelijke opening expositie “De Ontmoeting” van Atelier Verfstreken’

Op donderdag 7 maart 2019 vindt de feestelijke, muzikale opening plaats van expositie “De Ontmoeting” van Atelier Verfstreken in theater Castellum. Om 14.00 uur zal wethouder Leo Maat, kunst en cultuur, de expositie openen.

Samenwerking
De expositie is het resultaat van een poëzieproject van de kunstenaars van Atelier Verfstreken. De kunstenaars maakten gedichten en schilderijen rond het thema “Ontmoeten”, waarbij de uitwisseling tussen de kunstenaars en hun omgeving centraal staat.

In dit project, waarbij beeld en gedicht samen komen, presenteren de kunstenaars van het atelier van Ipse de Bruggen, zich met hun kunstwerk en een persoonlijk portret met hun eigen verhaal. Op deze wijze zoekt Atelier Verfstreken de verbinding binnen de inclusieve samenleving van de gemeente Alphen aan den Rijn.

Workshops
Leerlingen van de Prismaschool en cliënten van Prins Heerlijk en Het Schoutenhuis volgden workshops poëzie bij Atelier Verfsteken, in samenwerking met de kunstenaars, onder begeleiding van kunstenares Ans Vianen en de enthousiaste begeleiders van het atelier. Hun gedichten en verhalen vormen een onderdeel van de expositie, die tot en met 1 juni te zien is in de foyer van theater Castellum.

Atelier Verfstreken
Atelier Verfstreken is een werk- en dagbesteding van Ipse de Bruggen. Mensen met een beeldend talent en een verstandelijke beperking worden hier gestimuleerd om hun talenten te ontwikkelen onder professionele begeleiding. Naast de werkzaamheden voor het atelier en de galerie-kunstuitleen, organiseert Atelier Verfstreken het hele jaar door verschillende exposities, kunstprojecten en workshops en werkt in opdracht voor particulieren, bedrijven en instellingen. Atelier Verfstreken werkt veel in samenwerkingsverbanden met de lokale omgeving, culturele-, zorg- en onderwijsinstellingen.

De expositie is te bezoeken tijdens de openingstijden van Atelier Verfstreken en het theater.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winkelen gisteren 17:11

End of season sale bij Mountain Lifestyle - Hoge korting op nieuwste collecties

Scoor deze zondag alvast je nieuwe wintersportoutfit voor het nieuwe wintersportseizoen tijdens de end of season sale bij Mountain Lifestyle! De beurs vindt zondag 28 april tussen 12:00 en 17:00 uur plaats bij wintersportkledingwinkel Mountain Lifestyle te Alphen aan den Rijn. De kortingen lopen op tot 80% dus het is de ultieme mogelijkheid om te komen shoppen voor je gave wintersport outfit!

Politiek gisteren 15:53

Meer en betere busverbindingen via Qbuzz

Qbuzz neemt de busconcessie van Arriva over. Dit betekent dat er vanaf 2025 bussen van Qbuzz zullen rijden. De vervoerder heeft een nieuw vervoerplan voor 2025 gepresenteerd met aanzienlijke verbeteringen voor Alphen aan den Rijn en de regio. Het gaat daarbij vooral om beter en regelmatiger vervoer, ook ’s nachts en in het weekend.

Sport gisteren 14:38

Nieuwe Sloot tennisster Diede de Groot wint Oscar voor sport

Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft de felbegeerde Oscar voor 'Sporter van het Jaar met een beperking' gewonnen. De Groot was al eerder was genomineerd, maar heeft nu eindelijk de erkenning gekregen voor haar prestaties door middel van een Oscar.

Advertorial Beauty en verzorging gisteren 13:19

Ontdek de persoonlijke aanpak van Complete Skincare!

Bij Complete Skincare begrijpen ze dat je huid voortdurend verandert en daarom geloven ze niet in standaardbehandelingen. “Onze aanpak is gebaseerd op je unieke huidconditie die bij elk bezoek kan verschillen”, vertelt Madeline, eigenaresse van Complete Skincare. Ben jij benieuwd naar de persoonlijke benadering? Lees verder om meer te ontdekken over de unieke behandelmethode van Complete Skincare.

Politie en handhaving gisteren 10:40

Jonge dieven betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn

Op zaterdagmiddag 20 april werd een winkeldief op heterdaad betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn. De politie werd rond 13:30 uur gealarmeerd nadat het winkelpersoneel knipgeluiden uit een pashokje had gehoord. Bij onderzoek bleek dat twee jongemannen diefstallabels van kleding aan het verwijderen waren.