Korenfestival komt met openingsmanifestatie op het Rijnplein

Het Alphens Korenfestival start 11 mei met een openingsmanifestatie op het Rijnplein. In aanwezigheid van alle koren zal om 11.00 uur wethouder Leo Maat de dag officieel inluiden met de overhandiging van de gouden baton aan het jubilerende Musicalkoor Summertime.

Aansluitend zal het grootste koor van de dag de Mamma Mia medley zingen onder leiding van alle dirigenten. De koren verspreiden zich daarna over het centrum en treden zij vanaf 11.30 uur op, op de binnen- en buitenpodia. 

De koren
Er doen dit jaar 33 koren mee aan het Alphens Korenfestival. De meeste koren komen uit Alphen aan den Rijn en omliggende plaatsen maar ook koren uit Hoogvliet, Rotterdam, Bergen op Zoom, Gilze-Rijen, Bergambacht, Aalsmeer, Papendrecht en Den Haag doen mee.

Locaties
Er zijn in totaal 11 podia. Het hoofdpodium is op het Rijnplein. Er zijn onder andere podia aan de Pieter Doelmanstraat, de Boetzelaerstraat, de Aarkade en Aarhofplein. Nieuw dit jaar is het podium op de markt bij het Thorbeckeplein. Binnenpodia zijn bij de Adventskerk, Maranathakerk, Bonifaciuskerk en de Remonstrantse kerk.

Vrijwilligers
De organisatie van het festival is niet mogelijk zonder vrijwilligers. Zij helpen met de voorbereiding, het opbouwen en het opruimen. Bijzonder dit jaar is de samenwerking met 'Alphen goed Tanzania'. Zij helpen met een groot aantal vrijwilligers en besteden aandacht aan het goede doel. Alphoto zal het festival vastleggen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winkelen gisteren 17:11

End of season sale bij Mountain Lifestyle - Hoge korting op nieuwste collecties

Scoor deze zondag alvast je nieuwe wintersportoutfit voor het nieuwe wintersportseizoen tijdens de end of season sale bij Mountain Lifestyle! De beurs vindt zondag 28 april tussen 12:00 en 17:00 uur plaats bij wintersportkledingwinkel Mountain Lifestyle te Alphen aan den Rijn. De kortingen lopen op tot 80% dus het is de ultieme mogelijkheid om te komen shoppen voor je gave wintersport outfit!

Politiek gisteren 15:53

Meer en betere busverbindingen via Qbuzz

Qbuzz neemt de busconcessie van Arriva over. Dit betekent dat er vanaf 2025 bussen van Qbuzz zullen rijden. De vervoerder heeft een nieuw vervoerplan voor 2025 gepresenteerd met aanzienlijke verbeteringen voor Alphen aan den Rijn en de regio. Het gaat daarbij vooral om beter en regelmatiger vervoer, ook ’s nachts en in het weekend.

Sport gisteren 14:38

Nieuwe Sloot tennisster Diede de Groot wint Oscar voor sport

Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft de felbegeerde Oscar voor 'Sporter van het Jaar met een beperking' gewonnen. De Groot was al eerder was genomineerd, maar heeft nu eindelijk de erkenning gekregen voor haar prestaties door middel van een Oscar.

Advertorial Beauty en verzorging gisteren 13:19

Ontdek de persoonlijke aanpak van Complete Skincare!

Bij Complete Skincare begrijpen ze dat je huid voortdurend verandert en daarom geloven ze niet in standaardbehandelingen. “Onze aanpak is gebaseerd op je unieke huidconditie die bij elk bezoek kan verschillen”, vertelt Madeline, eigenaresse van Complete Skincare. Ben jij benieuwd naar de persoonlijke benadering? Lees verder om meer te ontdekken over de unieke behandelmethode van Complete Skincare.

Politie en handhaving gisteren 10:40

Jonge dieven betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn

Op zaterdagmiddag 20 april werd een winkeldief op heterdaad betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn. De politie werd rond 13:30 uur gealarmeerd nadat het winkelpersoneel knipgeluiden uit een pashokje had gehoord. Bij onderzoek bleek dat twee jongemannen diefstallabels van kleding aan het verwijderen waren.