Alphense jongens doen mee aan CoderDojo Coolest Projects International in Ierland

Drie Alphense ninja’s - zoals deelnemers van CoderDojo heten - zijn op 5 mei afgereisd naar Dublin, Ierland, om mee te doen met Coolest Projects International. Zij hebben CoderDojo Alphen aan den Rijn vertegenwoordigd met hun zelfgemaakte techniek en software projecten, en deze laten zien aan een jury en aan andere ninja’s van over de hele wereld.

Nathan (11) maakte een eigen computerspel in Scratch: Tappy Plane, waar hij maandenlang met veel volharding aan heeft gewerkt. Het spel begon als een Flappy Bird kloon, wat Nathan vervolgens flink heeft uitgebreid. Naarmate de speler punten scoort, doorloopt de speler verschillende levels. Denk bijvoorbeeld aan sneeuw op de vleugels, waardoor het vliegtuigje sneller daalt, of aan mist, waardoor je zicht belemmerd is.

Seppe (11) ontwierp en bouwde een elektronische dobbelsteen. Zeven lampjes, een knop, weerstandjes, een Arduino, en een hele hoop kabeltjes kwamen daartoe aan de pas. Deze soldeerde hij op de juiste manier aan elkaar, en met behulp van een 3D-printer maakte hij een behuizing. De Arduino is het brein van de dobbelsteen, die Seppe zelf programmeerde - uiteraard met geheime valsspeel functie om zes te kunnen gooien.

Fosse (9) is bezig om Unity Playground te leren. Open een willekeurig spel op je smartphone, en er is een 50% kans dat deze met de game engine Unity is gemaakt. Unity Playground is een nieuwe plugin die het voor kinderen makkelijker maakt om Unity te leren. Omdat dit zo nieuw is, is hier echter weinig lesmateriaal van te vinden, laat staan Nederlandstalig. Hier zag Fosse zijn kans schoon: terwijl hij het zichzelf aanleert, maakt hij lesmateriaal voor andere kinderen.

De drie jongens waren allemaal enthousiast over Coolest Projects International. Het presenteren van hun eigen project vonden ze geweldig, maar ook de vele andere tech activiteiten die gedaan konden worden vonden ze leuk. Volgend jaar willen ze weer!

CoderDojo is een buitenschoolse techniek-/programmeerclub voor 7-17jr, waar de jeugd gratis kan leren om o.a. hun eigen computerspel te maken. Daarnaast ontmoeten zij leeftijdsgenoten met dezelfde interesses. In Alphen zijn er minstens iedere twee weken sessies op zondagmiddag in Wijkcentrum Kerk en Zanen. Voor meer informatie en inschrijven, zie www.coderdojo-alphenaandenrijn.nl.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Feestdagen vandaag 10:01

Bekijk hier alle activiteiten voor Koningsdag 2024!

Dit weekend viert heel Nederland de verjaardag van de koning, en ook in Alphen aan den Rijn belooft het een feestelijke dag te worden! Benieuwd naar wat jij kunt doen zaterdag? Lees snel verder!

Advertorial Evenementen vandaag 09:07

Word vriend van het Bevrijdingsfestival

Het is bijna zover. Op 5 mei vieren we onze vrijheid met het gratis Bevrijdingsfestival in het centrum van Alphen. Vind jij het belangrijk om elk jaar stil te blijven staan bij onze vrijheid? En houd je ook van een feestje? Word dan Vriend van het Bevrijdingsfestival en doneer eenmalig een bedrag naar keuze.

Advertorial Sport gisteren 17:43

D.O.S. viert groot succes met Clubkampioenschap

Op zondag 21 april kwamen de schijnwerpers te staan op de turntalenten van Gymnastiekvereniging D.O.S. Alphen aan den Rijn tijdens het Clubkampioenschap voor recreatieve turners en turnsters. Met een deelname van 155 enthousiaste leden, waarvan velen voor het eerst deelnamen aan een wedstrijd, was het een sportieve en gezellige dag.

Politiek gisteren 16:22

Gemeentelijke erepenning voor Museumpark Archeon

Tijdens een feestelijke Limesbijeenkomst is woensdag 24 april de gemeentelijke erepenning door burgemeester Liesbeth Spies uitgereikt aan Museumpark Archeon. Het museum krijgt de penning voor verdiensten voor gemeente Alphen aan den Rijn op het gebied van educatie, cultuurbehoud, toerisme, sociale betrokkenheid en werkgelegenheid.

Advertorial Theater gisteren 15:09

Het boek Rust en Vreugd van Hendrik Groen in het theater!

Iedereen kent ze wel, de succesvolle dagboeken van Hendrik Groen waarin hij het dagelijks leven in zijn verzorgingshuis beschrijft. De schrijver heeft in een van zijn meest recente werken, Rust en Vreugd, zijn verzorgingshuis verruilt voor een volkstuin, waarvan de voorstelling binnenkort in Castellum te zien is!