Alphense jongens doen mee aan CoderDojo Coolest Projects International in Ierland

Drie Alphense ninja’s - zoals deelnemers van CoderDojo heten - zijn op 5 mei afgereisd naar Dublin, Ierland, om mee te doen met Coolest Projects International. Zij hebben CoderDojo Alphen aan den Rijn vertegenwoordigd met hun zelfgemaakte techniek en software projecten, en deze laten zien aan een jury en aan andere ninja’s van over de hele wereld.

Nathan (11) maakte een eigen computerspel in Scratch: Tappy Plane, waar hij maandenlang met veel volharding aan heeft gewerkt. Het spel begon als een Flappy Bird kloon, wat Nathan vervolgens flink heeft uitgebreid. Naarmate de speler punten scoort, doorloopt de speler verschillende levels. Denk bijvoorbeeld aan sneeuw op de vleugels, waardoor het vliegtuigje sneller daalt, of aan mist, waardoor je zicht belemmerd is.

Seppe (11) ontwierp en bouwde een elektronische dobbelsteen. Zeven lampjes, een knop, weerstandjes, een Arduino, en een hele hoop kabeltjes kwamen daartoe aan de pas. Deze soldeerde hij op de juiste manier aan elkaar, en met behulp van een 3D-printer maakte hij een behuizing. De Arduino is het brein van de dobbelsteen, die Seppe zelf programmeerde - uiteraard met geheime valsspeel functie om zes te kunnen gooien.

Fosse (9) is bezig om Unity Playground te leren. Open een willekeurig spel op je smartphone, en er is een 50% kans dat deze met de game engine Unity is gemaakt. Unity Playground is een nieuwe plugin die het voor kinderen makkelijker maakt om Unity te leren. Omdat dit zo nieuw is, is hier echter weinig lesmateriaal van te vinden, laat staan Nederlandstalig. Hier zag Fosse zijn kans schoon: terwijl hij het zichzelf aanleert, maakt hij lesmateriaal voor andere kinderen.

De drie jongens waren allemaal enthousiast over Coolest Projects International. Het presenteren van hun eigen project vonden ze geweldig, maar ook de vele andere tech activiteiten die gedaan konden worden vonden ze leuk. Volgend jaar willen ze weer!

CoderDojo is een buitenschoolse techniek-/programmeerclub voor 7-17jr, waar de jeugd gratis kan leren om o.a. hun eigen computerspel te maken. Daarnaast ontmoeten zij leeftijdsgenoten met dezelfde interesses. In Alphen zijn er minstens iedere twee weken sessies op zondagmiddag in Wijkcentrum Kerk en Zanen. Voor meer informatie en inschrijven, zie www.coderdojo-alphenaandenrijn.nl.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek gisteren 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement gisteren 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie gisteren 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk gisteren 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!