Vier de Sint in Alphen aan den Rijn

Een feestelijke intocht, een journaal op de lokale televisie, een kleurwedstrijd en een eigen werkkamer in het centrum: Sinterklaas zal dit jaar Alphen aan den Rijn niet stilletjes voorbij gaan. De festiviteiten starten op 7 november, met de eerste uitzen

Naar verwachting zal de stoomboot van Sinterklaas met maar liefst tachtig Zwarte Pieten omstreeks 12.00 uur afmeren aan het Rijnplein. Om hen feestelijk te ontvangen start vanaf 10:45 uur een spetterend welkomstprogramma waarbij duizenden kinderen de Sint mogen komen toezingen. Na het officiële welkom door Burgemeester Eenhoorn zal Sinterklaas met paard en wagen een rondrit maken door het centrum. 

Muzikaal Alphens Sinterklaas Journaal
De traditionele intocht wordt vooraf gegaan aan tien spannende afleveringen van het Alphens Sinterklaas Journaal, die vanaf 7 november worden uitgezonden op Alphen Stad TV. De ontknoping van dit ‘muzikale’  Alphens Sinterklaas Journaal vindt ‘live’ plaats tijdens de intocht van de Sint. Iedere aflevering duurt tien minuten en wordt uitgezonden om 19.00 uur, 07.00 uur, 11.00 uur en 15.00 uur op de kabel via kanaal 45 (analoog) of kanaal 950 (digitaal) en via de website www.alphenssintjournaal.nl. 

Werkkamer van Sint
Vorig jaar had Sinterklaas zijn eigen huis in het Alphense centrum. Dit jaar hebben Zwarte Pieten zijn werkkamer ingericht in de voormalige Moriaan winkel in de Aarhof. Kom kijken hoe de Pieten en Sint bezig zijn met de voorbereidingen voor Pakjesavond. Kom persoonlijk je verlanglijstje overhandigen of ga met Sinterklaas op de foto. De werkkamer van de Sint is geopend op:

Woensdag 21 november van 14.00-16-00 uur
Zaterdag 24 november van 10.00-12.00 uur
Woensdag 28 november van 14.00-16.00 uur
Zaterdag 1 december van 10.00-12.00 uur 
Zondag 2 december van 14.00-16.00 uur (onder voorbehoud)

Kleurwedstrijd
Wil jij dat Sinterklaas op 5 december Pakjesavond met jou komt vieren? Doe dan mee aan de Vier de Sint kleurwedstrijd. Maak een mooi nieuw ontwerp voor het boek van Sinterklaas en lever deze kleurplaat in bij zijn werkkamer in de Aarhof. De speciale kleurplaat hiervoor krijg je uitgedeeld op school; vraag ernaar bij je meester of juf. Vergeet niet je naam, leeftijd en telefoonnummer in te vullen, want als Sinterklaas jouw tekening van het grote boek het mooiste vindt, komt hij op 5 december bij jou Pakjesavond vieren!


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Blog Sport vandaag 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen vandaag 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek vandaag 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige vandaag 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.