Nieuws

« Vorige - Volgende »

Pilot met lespakket Leer in het Verkeer

15 oktober 2013 - 12:46  •  Gemeente Alphen a/d Rijn  •  reacties

Pilot met lespakket Leer in het Verkeer

Alphen aan den Rijn -

Verkeersveilig gedrag
Het project 'Leer in het Verkeer' spreekt inhoudelijk erg aan en de vrolijke Dick Bruna-illustraties spreken tot de verbeelding. Dick Bruna laat kinderen spelenderwijs kennis maken met het thema verkeer. Waar de gemeente vooral enthousiast over is, dat het project Leer in het Verkeer de gezamenlijke verantwoordelijkheid benadrukt van de school, kinderen samen met de ouders en de gemeente en dat middels het volledige Leer in het Verkeer-lespakket aan één gezamenlijk doel kan worden gewerkt: verkeersveilig gedrag van kinderen.

Aan de slag
Voor de leerkrachten biedt het Leer in het Verkeer-lespakket genoeg materiaal om samen met de kinderen maar ook de (hulp)ouders uitgebreid aan de slag te gaan. De tekeningen van Dick Bruna maken het lesmateriaal vrolijk en herkenbaar. Of het nu om de wenborden gaat, doebladen, vertelplaten of spelletjes, overal komen de tekeningen terug. Voor thuis krijgen de kinderen een verteltas op uitleenbasis mee, om ook samen met de ouders aan het project te werken.

Schoolomgeving
De gemeente heeft de schoolomgeving voorzien van aansprekende permanente verkeersborden en stoeptegels met verschillende versjes zoals ?stoeprand?stop!?, dit alles in de Dick Bruna stijl van het Leer in het Verkeer-pakket. De kinderen maar ook de ouders worden zo keer op keer herinnerd aan veilig gedrag in het verkeer.

Meer informatie kunt u vinden op http://www.leerinhetverkeer.nl/. Schoolkinderen maken kennis met het verkeer door het lespakket 'Leer in het Verkeer'.

Fotograaf: Josh Walet
Mediamarkt