Pilot met lespakket Leer in het Verkeer

Op maandag 14 oktober 2013 is de Samen op Weg-School aan de Prinses Irenelaan in Alphen aan den Rijn gestart met een pilotproject 'Leer in het Verkeer'. Om 10.00 uur heeft wethouder Kees van Velzen samen met de kinderen uit groep 1 en 2 het startsein gege

Verkeersveilig gedrag
Het project 'Leer in het Verkeer' spreekt inhoudelijk erg aan en de vrolijke Dick Bruna-illustraties spreken tot de verbeelding. Dick Bruna laat kinderen spelenderwijs kennis maken met het thema verkeer. Waar de gemeente vooral enthousiast over is, dat het project Leer in het Verkeer de gezamenlijke verantwoordelijkheid benadrukt van de school, kinderen samen met de ouders en de gemeente en dat middels het volledige Leer in het Verkeer-lespakket aan één gezamenlijk doel kan worden gewerkt: verkeersveilig gedrag van kinderen.

Aan de slag
Voor de leerkrachten biedt het Leer in het Verkeer-lespakket genoeg materiaal om samen met de kinderen maar ook de (hulp)ouders uitgebreid aan de slag te gaan. De tekeningen van Dick Bruna maken het lesmateriaal vrolijk en herkenbaar. Of het nu om de wenborden gaat, doebladen, vertelplaten of spelletjes, overal komen de tekeningen terug. Voor thuis krijgen de kinderen een verteltas op uitleenbasis mee, om ook samen met de ouders aan het project te werken.

Schoolomgeving
De gemeente heeft de schoolomgeving voorzien van aansprekende permanente verkeersborden en stoeptegels met verschillende versjes zoals ?stoeprand?stop!?, dit alles in de Dick Bruna stijl van het Leer in het Verkeer-pakket. De kinderen maar ook de ouders worden zo keer op keer herinnerd aan veilig gedrag in het verkeer.

Meer informatie kunt u vinden op http://www.leerinhetverkeer.nl/. Schoolkinderen maken kennis met het verkeer door het lespakket 'Leer in het Verkeer'.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen vandaag 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement vandaag 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie vandaag 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk vandaag 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!