Gemeente lanceert bomenapp de Bomenspotter

Open data-portalDe beschikbare open data staat in een open data-portal. De open data-portal is op dit moment gevuld met een drietal gemeentelijke datasets. De komende tijd worden meer open data-diensten toegevoegd die gebruikt kunnen worden.

De gemeente heeft de bomenapp gelanceerd: de bomenspotter. Hierbij is gebruik gemaakt van Open Data. De gemeente heeft enorm veel informatie beschikbaar over de openbare ruimte, geografische data, statistieken en wijken. Dit is openbare informatie oftewel open data. Deze data kunnen bijvoorbeeld door dataspecialisten en app-ontwikkelaars op een eenvoudige manier, binnen en buiten de gemeente, aan elkaar en aan bestaande applicaties gekoppeld worden. Maar ook kan deze data tussen gemeentelijke afdelingen gedeeld worden. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid de dienstverlening voor inwoners en bezoekers te vergroten.

Bomenspotter
Als showcase heeft de gemeente gekozen om met het databestand dat alle bomen in de gemeente omvat, te laten vertalen naar de app Bomenspotter. Via deze app kan iedereen de bomen zien die van de gemeente Alphen aan den Rijn zijn. Van alle gemeentelijke bomen is de soort en locatie opgenomen. Gebruikers van de app kunnen informatie per individuele boom bekijken. Ook kan iedereen een reactie bij de boom plaatsen en de reacties van anderen op deze boom lezen.

De Bomenspotter is te downloaden in de Google Play Store (Android), Appstore (Apple) en Windows Phone Apps & games Store.

 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 13:19

Erfgoedfonds Alphen aan den Rijn voor 2024 weer gevuld

De gemeenteraad van Alphen aan den Rijn heeft het Erfgoedfonds opnieuw gevuld. Vanuit dit fonds worden projecten op het gebied van beleving van erfgoed gesubsidieerd. Het gaat vooral om projecten die door groepen inwoners en kleine organisaties worden geïnitieerd.

Overige vandaag 10:53

Nieuwe voorzitter neemt het roer over bij Scouting Alphen

Op 28 maart heeft Dick Raaphorst, na meer dan 22 jaar voorzitterschap, het leiderschap van Scouting Alphen overgedragen aan Vincent Peters. Voor Vincent, een bekend gezicht op de vereniging, voelt deze nieuwe rol als een thuiskomst: "Ik ben zelf als welp op deze vereniging begonnen."

Calamiteiten gisteren 18:25

Kind aangereden door auto in Emmalaan

Op donderdag aan het einde van de middag vond er een incident plaats op de Emmalaan in Alphen aan den Rijn, waarbij een kind werd aangereden door een auto. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis vervoerd.  

Advertorial Overige gisteren 17:43

Prachtige samenwerking Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn

Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn hebben afgesproken dat in het Brugwachtershuisje bij de Alphense Brug nieuwe kadopakketjes worden verkocht. Daarin speciale meelproducten van de Molen, aangevuld met enkele leuke dingen, zoals bijvoorbeeld een garde, een mini taartvorm, een mini deegrollertje, stroop, Hollandse snoep of theedoek etc.