Nieuws

« Vorige - Volgende »

Vraagtekens bij positieve uitslag Wmo-klantonderzoek

9 oktober 2015 - 10:09  •  reacties

Vraagtekens bij positieve uitslag Wmo-klantonderzoek

Alphen aan den Rijn -

Met een 6,6 scoorde de waardering voor de aanvraagprocedure voor een individuele voorziening het laagst. De gemeente onderstreept dat het verbeteren van dit punt nu zeker alle aandacht krijgt.

Het Platform Gehandicaptenbeleid is niet erg enthousiast over de uitkomst van het onderzoek. Ze vinden het wel érg positief. Wat bestuurslid Hub Orbons vooral opvalt is dat 78 procent van de ondervraagden boven de 65 jaar is. Deze doelgroep is al snel blij als ze iets krijgen, volgens Hub. Ook denkt hij dat deze groep bang is om negatief te reageren uit angst dat dit gevolgen heeft voor wat ze krijgen via het Wmo.

De gemeente is van mening dat de steekproef een representatief beeld van ervaringen van inwoners met Wmo-ondersteuning geeft. Het hoge aantal deelnemers boven de 65 jaar is volgens een woordvoerder van de gemeente makkelijk te verklaren. Ouderdom is namelijk een belangrijke oorzaak van beperkingen die gepaard gaan met verminderde zelfredzaamheid en participatie. Het is dus logisch dat deze groep sterk vertegenwoordigd is binnen het onderzoek.

Fotograaf: Josh Walet
Mediamarkt
Gemeente Alphen aan den Rijn.'
Gemeente Alphen aan den Rijn

Gemeentehuis van Alphen aan den Rijn.