Nieuws

« Vorige - Volgende »

Gemeenteraadslid Sjaak Blaazer plotseling overleden

4 december 2015 - 12:36  •  reacties

Gemeenteraadslid Sjaak Blaazer plotseling overleden

Alphen aan den Rijn -

Hij is ruim 40 jaar leraar geweest en zeer actief in het verenigingsleven en lokaal betrokken. Blaazer was ondermeer secretaris van schaakclub Internos, voorzitter van voetbalvereniging Floreant, voorzitter van de stichting die geld inzamelde om het kerkje te restaureren en lid van de kunstcommissie.

Ook was hij bekend als auteur van een achttal boeken, zoals 'Boskoop in de Tweede Wereldoorlog' en het jubileumboek van de Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen. Daarnaast was hij bedrijfsjournalist bij West Nederland, de ZWN-groep en Techno Service Nederland en correspondent bij het Alphens / Leidsch Dagblad. Al vanaf 1979 schreef hij politieke, kerkelijke en historische artikelen in De Gouwekoerier.

De altijd opgewekte, flamboyante, maar ook erudiete Blaazer toonde zijn betrokkenheid bij de gemeente door bij tal van evenementen aanwezig te zijn. Sinds zijn lidmaatschap van de raad van de nieuwe gemeente kwam je hem niet alleen in Boskoop maar ook in Alphen en de andere kernen zeer regelmatig tegen.   

Fotograaf: Josh Walet
Sjaak Blaazer.'
Sjaak Blaazer

In Boskoop wonend raadslid van Alphen aan den Rijn.