Aanleg unieke Zonneweide door Green Deal

De zonneweide levert een vermogen van 1,4 Megawatt en een CO2 reductie van 850.000 kg per jaar. De gemeente gaat de groene stroom afkomstig van deze zonneweide gebruiken voor haar eigen gebouwen.

De eerste zonneweide binnen onze gemeente en zelfs in de regio is een feit. De zonneweide wordt aangelegd in Hazerwoude-Dorp, is 2 hectare groot en bestaat uit circa 6000 panelen.

Eerste zonneweide via Green Deal-lening
Het initiatief voor de zonneweide ligt bij de heer Lourier en het bedrijf Raedthuys B.V.. De gemeente maakt het initiatief financieel mogelijk via een Green Deal. Dit is uniek in Nederland. Een duurzame lening via een Green Deal biedt gunstige voorwaarden, zoals een lage rente. Bedrijven, inwoners en maatschappelijke organisaties lopen soms tegen knelpunten aan als ze een duurzaam initiatief willen realiseren. De gemeente kan helpen om deze barrières te doorbreken door een Green Deal met ze aan te gaan. Zonder de Green Deal en Rijkssubsidie zou bijvoorbeeld dit project niet haalbaar zijn geweest.

Duurzaamheid loont, zeker op langere termijn
De gemeente werkt samen met inwoners, bedrijven en instellingen aan een duurzaam Alphen aan den Rijn. Het streven is een energieneutrale gemeente te worden.

Wethouder Stegeman: “Met elkaar maken we stappen op weg naar een duurzaam Alphen en een duurzame toekomst voor de volgende generaties. De wijze waarop de zonneweide wordt gefinancierd en aangelegd is uniek in Nederland! Dit past bij Alphen aan den Rijn. Wij zijn een ambitieuze, groene gemeente die duurzaam ontwikkelt en bouwt en actief de toepassing van zonne-energie stimuleert.”

Heeft u ook interesse in zonnepanelen?
Ook voor inwoners is het mogelijk een duurzaamheidslening bij de gemeente af te sluiten. Wilt u bijvoorbeeld zonnepanelen, een HR ketel of dubbel glas installeren, dan kunt u mogelijk tegen gunstige voorwaarden een lening krijgen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winkelen vandaag 17:11

End of season sale bij Mountain Lifestyle - Hoge korting op nieuwste collecties

Scoor deze zondag alvast je nieuwe wintersportoutfit voor het nieuwe wintersportseizoen tijdens de end of season sale bij Mountain Lifestyle! De beurs vindt zondag 28 april tussen 12:00 en 17:00 uur plaats bij wintersportkledingwinkel Mountain Lifestyle te Alphen aan den Rijn. De kortingen lopen op tot 80% dus het is de ultieme mogelijkheid om te komen shoppen voor je gave wintersport outfit!

Politiek vandaag 15:53

Meer en betere busverbindingen via Qbuzz

Qbuzz neemt de busconcessie van Arriva over. Dit betekent dat er vanaf 2025 bussen van Qbuzz zullen rijden. De vervoerder heeft een nieuw vervoerplan voor 2025 gepresenteerd met aanzienlijke verbeteringen voor Alphen aan den Rijn en de regio. Het gaat daarbij vooral om beter en regelmatiger vervoer, ook ’s nachts en in het weekend.

Sport vandaag 14:38

Nieuwe Sloot tennisster Diede de Groot wint Oscar voor sport

Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft de felbegeerde Oscar voor 'Sporter van het Jaar met een beperking' gewonnen. De Groot was al eerder was genomineerd, maar heeft nu eindelijk de erkenning gekregen voor haar prestaties door middel van een Oscar.

Advertorial Beauty en verzorging vandaag 13:19

Ontdek de persoonlijke aanpak van Complete Skincare!

Bij Complete Skincare begrijpen ze dat je huid voortdurend verandert en daarom geloven ze niet in standaardbehandelingen. “Onze aanpak is gebaseerd op je unieke huidconditie die bij elk bezoek kan verschillen”, vertelt Madeline, eigenaresse van Complete Skincare. Ben jij benieuwd naar de persoonlijke benadering? Lees verder om meer te ontdekken over de unieke behandelmethode van Complete Skincare.

Politie en handhaving vandaag 10:40

Jonge dieven betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn

Op zaterdagmiddag 20 april werd een winkeldief op heterdaad betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn. De politie werd rond 13:30 uur gealarmeerd nadat het winkelpersoneel knipgeluiden uit een pashokje had gehoord. Bij onderzoek bleek dat twee jongemannen diefstallabels van kleding aan het verwijderen waren.