Alphen doet mee aan het nationale fietsonderzoek

De Nationale Fiets Telweek organiseert van 19 tot 26 september het nationale fietsonderzoek. De gemeente Alphen aan den Rijn doet daar ook aan mee.

Door middel van een innovatieve app wordt het dagelijkse fietsgedrag van deelnemers één week lang in kaart gebracht. De verkregen informatie wordt gebruikt om het nationale fietsnetwerk en het fietsnetwerk in onze kernen te verbeteren. Alphen aan den Rijn doet hieraan mee. 

Wat doet de Fietstel-app?
De Fietstel-app registreert één week lang het fietsgedrag van de deelnemers om in kaart te brengen welke routes zij fietsen, hoe lang zij erover doen en waar grote vertragingen zijn. Als je de app download op de mobiel, begint deze op 19 september jouw persoonlijke fietsgedrag automatisch te meten (zorg er wel voor dat locatievoorzieningen op AAN staat). Het onderzoek duurt een week en het meten stopt daarna ook weer automatisch.

Wat doet de gemeente met de informatie?
De gemeente ontvangt na afloop van de FietTelweek de verkregen fietsdata (geanonimiseerd). Daarmee wordt actie ondernomen om het plaatselijke fietsverkeer te verbeteren en het fietsen prettiger en veiliger te maken. Met de gegevens kun je er bijvoorbeeld achter komen waar fietsfiles ontstaan. Vervolgens kun je bijvoorbeeld verkeerslichten anders afstellen om fietsers vaker groen licht te geven. Het onderzoeken van fietsgedrag op deze wijze en schaal is uniek in de wereld.

Fiets mee en win een prijs!
Meten is weten én verbeteren. Hoe meer fietsers uit Alphen aan den Rijn meedoen, hoe meer waardevolle informatie er wordt verzameld. Alle deelnemers maken kans op een gloednieuwe Veloretti designfiets. Deelnemers in onze gemeente maken bovendien kans op de onderstaande prijzen die door de plaatselijke fietsenwinkels worden weggegeven.

Naam fietsenwinkel

Te winnen prijs voor deelnemers Fietstelweek

Bike Totaal van der Post

Kadobon 
winkel 50 euro

Theo van Zanten Tweewielers

3x Jumbo fietspomp t.w. van 16,50 euro per stuk

Bakker Fietsen

Kettingslot AXA newton t.w. van 50 euro

Gek van Fietsen

2x Kadobon winkel 50 euro

Hoogduijn Tweewielers

Kadobon winkel 25 euro

Bike Totaal Samplonius

Kadobon winkel 50 euro

Voor deHans Janssen Tweewielers

Kadobon winkel 50 euro

Van der Louw Tweewielers

Fietstas naar keuze van maximaal 50 euro

Atlas Fietsen

Dubbele fietstas met nachtwacht t.w. van 60 euro

 

Win een helicoptervlucht met de klas 
Dit jaar wordt extra aandacht besteed aan de middelbare scholieren. Het is van belang dat we meer zicht krijgen op de fietsverplaatsingen van deze doelgroep, zodat we kunnen investeren in een veilig fietsnet gericht op routes van- en naar scholen. Speciaal voor scholieren ontwikkelde de FietsTelweek een campagne met een spectaculaire prijs: win met de hele klas een helikopter vlucht boven Nederland.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Evenement vandaag 09:25

The Chicago Funk live op Sama Sama Maluku Festival 2024

Op 7 juli 2024 kun je genieten van fun en soul met The Chicago Funk, geprezen als de beste Earth, Wind & Fire tribute band ter wereld! Op 5 april speelden ze de pannen van het Castellum Theater, waar de bezoekers hebben genoten van deze swingende avond.

Advertorial Winactie Sport gisteren 16:24

Win je aankoopbedrag terug bij Running & Walkingcenter!

Het voorjaar komt er langzaam aan en iedereen wil onderhand weer eens lekker buiten wandelen of hardlopen. Als extra stimulans heeft Running & Walkingcenter een mooie actie! Je kunt namelijk jouw aankoopbedrag terugwinnen!

Politie en handhaving gisteren 15:17

Jongen mishandeld op de Willemstraat

Gisteren, rond 15:30 uur, kreeg de politie Alphen aan den Rijn een melding van een mishandeling op de Willemstraat. Een jongen wilde daar gaan voetballen met zijn jongere broertje, toen een groep van tien jongens ook interesse toonde om mee te doen. Helaas namen zij echter de bal af en renden ermee weg. Toen de jongen zijn bal terug wilde halen, werd hij door vijf van deze jongens in elkaar geslagen.

Politie en handhaving gisteren 14:20

Politie onderzoekt inbraak op de Watermunt in Alphen aan den Rijn

Op vrijdag 19 april, omstreeks 20:15 uur, ontving de Politie Alphen aan den Rijn een melding van een inbraak op de Watermunt. De inbraak moet hebben plaatsgevonden tussen 15:00 uur en 20:15 uur. Bij aankomst bleek het hele huis overhoop te zijn gehaald, wat het op dat moment nog moeilijk maakte om precies vast te stellen wat er allemaal was weggenomen.

Overige gisteren 13:55

Teken zijn weer actief: verhoogd risico op tekenbeten

Met het stijgen van de temperatuur en de komst van het voorjaar, trekken mensen er weer op uit. Echter, deze tijd van het jaar brengt ook een verhoogd risico op tekenbeten met zich mee. Dit blijkt uit een alarmerende stijging van het aantal tekenbeetmeldingen op Tekenradar.nl.