Waar hangt het college van Alphen aan den Rijn uit?

Het college van de gemeente Alphen aan den Rijn gaat regelmatig op pad. Ben jij benieuwd waar het college de komende periode allemaal aanwezig is? Bekijk hier een korte vooruitblik.

Wandelen voor water
Wie: Tseard Hoekstra en Han de Jager
Waar: AAV, Alphen aan den Rijn (Hoekstra) | Ichtusschool, Boskoop (De Jager)
Wanneer: 22 maart | 09.00 uur

Wethouders Hoekstra en De Jager geven op Wereldwaterdag het startschot voor ‘Wandelen voor water’. De stichting Aqua for All organiseert samen met stichtingen, Rotary Clubs, drinkwaterbedrijven en gemeenten elk jaar Wandelen voor Water. Op deze dag wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor de problemen rondom water en sanitair. Tijdens Wandelen voor Water lopen Nederlandse kinderen 6 kilometer met 6 liter water op hun rug. Zo ervaren ze wat leeftijdgenootjes in ontwikkelingslanden moeten doen om aan water te komen. Daarnaast worden de kinderen gesponsord door familie en vrienden; de opbrengst wordt besteed aan drinkwaterprojecten in landen in bijvoorbeeld Afrika of Azië. 

VNG Belastingconferentie
Wie:Michel du Chatinier
Waar: Congrescentrum Papendal, Arnhem
Wanneer: 22 maart | 09.30 uur

Wethouder Du Chatinier is aanwezig bij de VNG Belastingconferentie. Op de conferentie wordt gesproken over hoe belangrijk transparantie en vertrouwelijkheid zijn bij digitalisering van gemeenten. 

Opening houtwal
Wie:Liesbeth Spies
Waar: VoedselPark Gnephoek, Zaagmolenweg 18, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 22 maart | 11.30 uur

Burgemeester Spies onthult de naam van de nieuwe houtwal in VoedselPark Gnephoek tijdens de Nationale Boomfeestdag. Op initiatief van VoedselPark Gnephoek en in samenwerking met de gemeente, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid (IVN) en TOM in de Buurt planten 90 scholieren van basisschool De JenaPlaneet 600 bomen op een strook van 500 m². De aanplant van een houtwal leidt behalve tot een kenmerkend element in het polderlandschap, vooral tot een vergroting van de biodiversiteit van het voormalig industrieterrein. 

InSportVrienden
Wie: Michel du Chatinier
Waar: iFlow, Europaplein 10, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 22 maart | 17.00 uur


Wethouder Du Chatinier is aanwezig bij de toetreding van Ghizlaine Barraki (turnen), Kadidja Sangare (atletiek) en Daniël Knegt (triatleet) als Talent bij Stichting InSportHelden. De stichting biedt naast financiële steun, ook materiele steun voor sporters en professionele trainers. Op deze manier krijgen sporters de kans om een professionele topsporter te worden en sponsoren profiteren van de successen van deze topsporters door middel van citypromotie en naamsbekendheid voor hun bedrijf. 

Informatieavond LEF-regeling, EDBA
Wie:Gerard van As
Waar: iFlow, Europaplein 10, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 22 maart | 17.00 uur

Wethouder Van As is aanwezig bij de informatieavond over de LEF-regeling van de Economic Development Board Alphen aan den Rijn (EDBA). De LEF-regeling is bedoeld om projecten te stimuleren, die van grote meerwaarde zijn voor de lokale economie. Tijdens deze bijeenkomst wordt gesproken over de mogelijkheden van deze regeling en de voorwaarden waaraan de aanvragen dienen te voldoen. 

Read2Me
Wie:Liesbeth Spies
Waar: Theater Castellum, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 22 maart | 19.30 uur

Burgemeester Spies is juryvoorzitter bij de voorleeswedstrijd Read2Me. Tijdens de wedstrijd lezen acht kandidaten van het Scala College, Groene Hart TopMavo, Groene Hart Lyceum en Wellant College voor uit jeugdboeken. De winnaar van de wedstrijd gaat door naar de provinciale wedstrijd om vervolgens te strijden voor de landelijke wedstrijd. De jury bestaat verder uit jeugdboekenschrijvers Selma Noort en Gerard van Gemert en jongerenwerker van Participe, Mohamed Haouli. 

Bijeenkomst HartveiligWonen
Wie:Han de Jager
Waar: Raadzaal, Gemeentehuis Alphen aan den Rijn
Wanneer: 22 maart | 20.00 uur

Wethouder De Jager is aanwezig bij de bijeenkomst van HartveiligWonen. HartveiligWonen houdt in dat de gemeente samen met de organisatie HartveiligWonen burgerhulpverlening (bij een hartstilstand) op gaan zetten binnen de gemeente. Doel van dit project is om te komen tot een dekkend netwerk van burgerhulpverleners en AED’s. Hierdoor kan bij een hartstilstand binnen 6 minuten de eerste acute hulpverlening worden opgestart.

Groen doet goed Festival
Wie: Kees van Velzen
Waar: Brasserie Park, Van Diepeningenlaan 2, Leiderdorp
Wanneer: 23 maart | 12.45 uur

Wethouder Van Velzen opent het Groen doet goed festival. Tijdens deze dag maken alle kinderen in Zuid-Holland kennis met de natuur in hun omgeving. Onder andere Jan Terlouw en gedeputeerde Han Weber zijn aanwezig en worden er verschillende workshops georganiseerd. 

Voorstelling Jeugdtheaterhuis Alphen aan den Rijn
Wie: Ed de Leest
Waar: Theater Castellum, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 26 maart | 13.30 uur

Wethouder De Leest is aanwezig bij de voorstelling ‘Een beetje zoals iedereen’ van Jeugdtheaterhuis Alphen aan den Rijn. De voorstelling is geregisseerd door Dieuwertje van Kessel en is gebaseerd op ‘Het lelijke eendje’ van Hans Christian Andersen. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winkelen gisteren 17:11

End of season sale bij Mountain Lifestyle - Hoge korting op nieuwste collecties

Scoor deze zondag alvast je nieuwe wintersportoutfit voor het nieuwe wintersportseizoen tijdens de end of season sale bij Mountain Lifestyle! De beurs vindt zondag 28 april tussen 12:00 en 17:00 uur plaats bij wintersportkledingwinkel Mountain Lifestyle te Alphen aan den Rijn. De kortingen lopen op tot 80% dus het is de ultieme mogelijkheid om te komen shoppen voor je gave wintersport outfit!

Politiek gisteren 15:53

Meer en betere busverbindingen via Qbuzz

Qbuzz neemt de busconcessie van Arriva over. Dit betekent dat er vanaf 2025 bussen van Qbuzz zullen rijden. De vervoerder heeft een nieuw vervoerplan voor 2025 gepresenteerd met aanzienlijke verbeteringen voor Alphen aan den Rijn en de regio. Het gaat daarbij vooral om beter en regelmatiger vervoer, ook ’s nachts en in het weekend.

Sport gisteren 14:38

Nieuwe Sloot tennisster Diede de Groot wint Oscar voor sport

Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft de felbegeerde Oscar voor 'Sporter van het Jaar met een beperking' gewonnen. De Groot was al eerder was genomineerd, maar heeft nu eindelijk de erkenning gekregen voor haar prestaties door middel van een Oscar.

Advertorial Beauty en verzorging gisteren 13:19

Ontdek de persoonlijke aanpak van Complete Skincare!

Bij Complete Skincare begrijpen ze dat je huid voortdurend verandert en daarom geloven ze niet in standaardbehandelingen. “Onze aanpak is gebaseerd op je unieke huidconditie die bij elk bezoek kan verschillen”, vertelt Madeline, eigenaresse van Complete Skincare. Ben jij benieuwd naar de persoonlijke benadering? Lees verder om meer te ontdekken over de unieke behandelmethode van Complete Skincare.

Politie en handhaving gisteren 10:40

Jonge dieven betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn

Op zaterdagmiddag 20 april werd een winkeldief op heterdaad betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn. De politie werd rond 13:30 uur gealarmeerd nadat het winkelpersoneel knipgeluiden uit een pashokje had gehoord. Bij onderzoek bleek dat twee jongemannen diefstallabels van kleding aan het verwijderen waren.